Educație

Adrian Iuga si-a adus colegii de la ENS la Focsani

Camelia Stănilă
17 apr 2007 1073 vizualizări
Fostul elev al Colegiului National Unirea, Adrian Iuga, si-a adus la Focsani colegii de la ENS Paris, unde studiaza in prezent.

Cei 12 masteranzi s-au intilnit ieri atit cu primarul Decebal Bacinschi, cit si cu inspectorul scolar general Danut Popoiu. Tinerii au schimbat impresii cu oficialitatile locale, dar au si vizitat Colegiul Unirea, pentru a vedea unde a studiat colegul lor roman. Oaspetii din Franta au apreciat in mod deosebit ospitalitatea focsanenilor si nu au ratat ocazia de a-si exprima increderea ca Romania va progresa vizibil dupa integrarea in UE. Masteranzii de la ENS, insotiti de Adrian Iuga, vor mai sta in Focsani pina miine. Trebuie precizat ca olimpicul international din Vrancea se numara printre singurii doi straini care au reusit sa intre anul trecut la ENS (Ã"°cole normale supérieure) din Paris, institutie cunoscuta pentru matematicienii pe care i-a pregatit de-a lungul timpului. Adrian a fost elevul inspectorului general Danut Popoiu, sub indrumarea caruia a obtinut numeroase premii la olimpiadele nationale si internationale de matematica. Fostul olimpic a absolvit CNU in 2003. In primul an de facultate, la Bucuresti, Adrian a reusit sa obtina, prin concurs, o bursa finantata de Guvernul francez. Pentru a putea ajunge la ENS, acesta a urmat, timp de 2 ani, clasele preparatoare la Liceul "Luis le Grand" din Paris. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.