Educație

Vizita europeana la Liceul de Arte

Camelia Stănilă
4 apr 2007 920 vizualizări
Liceul de Muzica si Arte Plastice "Gh. Tattarescu" Focsani va gazdui, la sfirsitul acestei luni, vizita unei delegatii din mai multe tari europene, in cadrul proiectului Comenius "Muzica si arta -limbaj international", demarat in toamna anului trecut.

Timp de trei zile, elevii si cadrele didactice din Grecia, Lituania, Bulgaria, Italia, Spania, Turcia, Germania si Polonia vor avea ocazia sa cunoasca traditiile vrincene, dar si sa observe talentul elevilor nostri. De altfel, pe 26 aprilie, liceenii de la Arte vor organiza si un spectacol,

la Teatrul "Mr. Gh. Pastia", pentru a-si demonstra aptitudinile. Proiectul coordonat de directorul educativ Ioana Constantinescu va include mai multe activitati, printre care schimburi de experienta legate de muzica, desen, expozitii pe diverse teme, reuniuni de proiect, cit si excursii pentru culegere de materiale. Activitatile se vor concretiza si intr-un CD, se vor face brosuri si chiar o pagina web. Tinerii "artisti" vrinceni au si cu ce se lauda. De curind, elevii au obtinut numeroase premii in cadrul concursului national de interpretare corala, instrumentala si pentru solisti din invatamintul preuniversitar - faza zonala. Adina Marin si Steluta Drimba au fost recompensate cu premiul I la sectiunea Folclor, in timp ce colegul lor Adrian Puica a obtinut acelasi premiu la sectiunea Divertisment.

Aceeasi distinctie a fost acordata si elevilor Eugen Necula si Eduard Dumitriu, pentru duo pian- 4 miini, dar si echipei formate de Eugen Necula si Alexandru Mija, pentru duo pian si vioara. Elevii au fost coordonati de profesoara Anica Ghinea. De asemenea, cvartetul de coarde- 3 chitare si vioara, coordonat de profesorul Valentin Grigoriu, a obtinut un alt premiu I. Premiul II in cadrul competitiei a fost adjudecat de corul de camera "Voces Juventutis", dirijat de profesoara Carmen Herghelegiu. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.