Educație

Desene si muzica pentru copiii strazii

Gabriel Sava
22 mar 2007 1165 vizualizări
Ieri dimineata, in Gradina Publica din Focsani a fost organizata o actiune care i-a avut in prim plan pe copii strazii, cu ocazia Zilei Internationale ce le este dedicata.

Desi multi dintre acestia traiesc in strada si supravietuiesc printr-o adaptare continua la conditiile inumane ale strazii, micutii de pina in 12 ani s-au bucurat sa vada ca sint in centrul atentiei. Sub coordonarea celor de la Centrul Educational de zi pentru Copii exploatati prin Munca Focsani, ei au putut sa-si exprime sentimentele prin desene pe asfalt, dar si sa arate trecatorilor cit sint de talentati. Impreuna cu elevii Scolii "Ion Basgan", micutii strazii au interpretat piesa de teatru "Doua loturi". Un microrecital la orga a fost oferit focsanenilor de Dragos Paraschiv, pentru a-i indemna pe trecatori, intr-un mod placut, sa nu priveasca cu indiferenta situatia lor. "Arta, ii socializeaza pe copiii, multi dintre acestia avind desene pentru expozitia din cadrul centrului", sustine profesoara de desen Elena Stoiciu, care este si voluntar al Centrului Educational de zi pentru Copiii exploatati prin Munca Focsani. Aceasta a declarat ca o actiune similara va avea loc si pe 1 Iunie, de Ziua Copilului. Participantii au dorit sa atraga atentia asupra conditiilor in care traiesc acesti copii si a abuzurilor la care sint supusi, principala cauza fiind, de cele mai multe ori, saracia extrema a familiilor lor. (Laura GHEORMA)











În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.