Educație

Incepe agitatia de dinaintea bacalaureatului

Camelia Stănilă
13 mar 2007 779 vizualizări
Pina la sfirsitul saptaminii, elevii de a XII-a trebuie sa opteze pentru materiile la care sa fie testati u centrele de examen vor fi stabilite in maxim o luna

Din aceasta saptamina incepe agitatia pregatirilor pentru balacaureat, primii intrati in focuri fiind elevii de a XII-a. Acestia au timp pina vineri, 16 martie, sa se decida asupra obiectelor la care sa fie testati. Optiunile liceenilor vor trebui date sub semnatura, dupa care vor fi transmise de directori catre Inspectoratul Scolar. Sefii din invatamint vor avea ragaz o luna de zile, pentru a stabili centrele de examen, pentru a primi listele cu profesorii care vor sa se implice in desfasurarea bacalaureatului, dar si pentru a stabili informaticienii care vor gestiona bazele de date. Potrivitmetodologiei pentru examenul din acest an, termenul limita pentru aceste operatiuni este 16 aprilie. Bacalaureatul 2007, care va demara pe 25-26 iunie 2007, cu proba orala la limba si literatura romana, aduce o serie de noutati comparativ cu anii trecuti. In primul rind, examenul se va desfasura pe parcursul a mai putine zile. Responsabilii ministeriali au eliminat 4 zile din perioada de desfasurare a examenului, doua de la probele orale si alte doua din perioada alocata evaluarii lucrarilor. Astfel, dascalii vor fi nevoiti sa corecteze mult mai repede tezele candidatilor de la probele scrise. Avantajul vine insa din faptul ca de acum este permisa desigilarea lucrarilor, pentru trecerea notelor in cataloage, imediat dupa finalizarea corecturii la o anumita disciplina. O alta noutate vizeaza disciplinele de examen, acestea fiind mult mai reduse la probele E si F. Olimpicii internationali vor primi nota maxima la disciplinele premiate, la care sustin probe. De asemenea, contestatiile vor fi rezolvate la nivelul judetului, iar dupa afisarea notelor finale, candidatii vor avea posibilitatea sa -si vada lucrarea, la cerere. Se mentine si prevederea introdusa anul trecut, care dispune ca in cazul in care sint contestate lucrari cu note intre 4,50 si 4,99 sau cu o nota cel putin egala cu 9,50, nota definitiva va fi cea obtinuta in urma recorectarii. Metodologia de examen cuprinde si referiri mult mai clare cu privire la masurile disciplinare ce vor fi luate in cazul tentativelor de frada. Elevii eliminati din examen vor fi considerati respinsi si nu vor mai avea dreptul sa-si recunoasca probele promovate, in urmatoarele sesiuni. Si pentru profesori a fost introdus un capitol distinct privind raspunderea disciplinara. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.