Educație

Te iubesc de un infinit de universuri si inca unul

Iulia Crețu
15 feb 2007 1094 vizualizări
Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" a organizat ieri un concurs special pentru amorezi, "Ziua indragostitilor de poezie".

Intr-un cadru romantic, cu luminari parfumate, inimioare si muzica de dragoste cititori fideli, bibliotecari, dar si simpli iubareti au citit din literatura de amor pentru a trezi din nou pasiunea si sentimentele. Auditoriul s-a delectat cu versuri din Nichita Stanescu, Ion Minulescu, Cincinat Pavelescu, Lucian Blaga, Veronica Porumbaru, Marin Sorescu, dar si din poezia poloneza creata de K. J. Galczynski. Pe linga maratnul de citit din declaratiile altora de dragoste, aseara s-a desfasurat si un mini- concurs de mesaje de iubire originale la care s-au inscris patru persoane, dintre care trei liceeni si un domn trecut de prima tinerete, dar cu inima la fel de zburdalnica. "Cu tine am descoperit fericirea. Fericirea care ma face sa simt ca traiesc cu adevarat esti tu. Implinirea si fericirea au venit odata cu tine, si daca tu nici n-ai fi, n-as fi nici eu, pentru ca am devenit Tu. Te iubesc de un infinit de universuri plus inca unul. Mereu", i-a scris Ana-Maria Sotirca, de 18 ani, de la Liceul de Muzica si Arte Focsani, prietenului ei Gabi. Pentru mesajul ei, aceasta a fost rasplatita cu o carte cu poezii si proza de dragoste. Bibliotecarii au oferit tuturor celor care au acceptat sa-si arate dragostea, fie pentru partener, fie pentru carti ori idealuri poezioare de dragoste tiparite pe bucati de hirtie. Mesajul a fost unul simplu: iubirea iti da aripi! (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.