Educație

Inspectoratul Scolar ramine pe mina adjunctilor

Camelia Stănilă
1 apr 2005 1153 vizualizări
De azi, Enache Mindrescu nu mai este inspector sef. Desi, initial, si Paraschiv Macrineanu isi daduse demisia, ieri a revenit asupra deciziei, din generozitate. Si alti inspectori ar putea demisiona.

Inspectoratul Scolar Vrancea ramine de astazi pe mina celor doi adjuncti, Paraschiv Macrineanu si Mihai Ladaru. In urma aprobarii cererii de demisie de catre oficialii Ministerului Educatiei, Enache Mindrescu nu mai este inspector scolar general incepind cu data de 1 aprilie. Fostul sef al invatamintului si-a pus ieri in ordine problemele si a semnat ultimele acte, inainte de a parasi institutia. "Nu plec cu nici un regret. Eu consider ca o prelungire a functiei duce la o deprofesionalizare, ceea ce nu este benefica pentru nici un cadru didactic", a mentionat Enache Mindrescu, cu toate ca recunoaste ca "mutatia" creeaza neplaceri in privinta incadrarilor de la Colegiul National Cuza. Plecarea inspectorului general era cit pe ce sa lase un gol si mai mare in conducerea Inspectoratului Scolar. Inspectorul general adjunct Paraschiv Macrineanu si-a inaintat demisia miercuri, insa ieri a revenit asupra deciziei. Paraschiv Macrineanu a depus ieri o solicitare in scris, prin care spunea ca vrea sa ramina in functie. Aceasta din urma decizie a fost motivata de aparitia unei adrese din partea Ministerului Educatiei, in care se preciza ca toate numirile in functii de conducere, prin detasare sau numire cu delegatie, sint suspendate pina la declansarea organizarii concursului pentru aceste posturi. "Discutind cu d-l Mindrescu despre schimbarile din institutie, am considerat ca e mai bine sa-mi depun demisia. Eu nu am tinut niciodata la functie! Trebuie sa spun insa ca nu au existat nici un fel de presiuni, nu m-a sunat nimeni. Intre timp a venit acea adresa de la Minister si nu am vrut sa perturb activitatea Inspectoratului. Asa ca am depus in scris o solicitare ca nu doresc sa renunt. Daca ISJ ar fi ramas si fara general si fara unul dintre adjuncti, ar reiesi ca sabotez institutia. Domnul Ladaru este un profesionist, insa nu poate face fata singur la toate problemele. Daca prin absurd, printr-o ambitie, si-ar fi dat demisia si dumnealui, institutia ar fi ramas fara nici un sef, ceea ce nu este normal. Eu imi cunosc atributiunile, asa ca am renuntat la intentia de a demisiona", a afirmat ieri inspectorul general adjunct Paraschiv Macrineanu. Acesta detine inca functia de inspector general adjunct fara a fi primit avizul MEdC, dupa cum a precizat Enache Mindrescu. Fostul sef al invamintului vrincean a afirmat ca Paraschiv Macrineanu a fost numit inspector titular, prin concurs, pe functia de sef serviciu, dar dupa ce ISJ Vrancea a trecut de la categoria C la B, acest post a fost inlocuit cu cel de inspector general adjunct cu probleme de management. "Inspectorul Macrineanu a functionat fara un aviz al Ministerului si in aceasta perioada nu a fost remunerat pe masura, ci doar ca sef de serviciu", a declarat Enache Mindrescu.

ISJ ramine fara sef pe perioada nedeterminata

Situatia este destul de complicata avind in vedere ca in aceasta luna sint programate simulari ale examenelor nationale, dar si citeva etape ale mobilitatii cadrelor didactice, ceea ce impune un ritm destul de alert pentru cei aflati la conducerea ISJ. Adresa venita de la MEdC complica si mai mult lucrurile, pentru ca chiar si aparitia unei noi metodologii de concurs presupune un procedeu de cel putin 30 de zile. "Nu avem nici macar o metodologie pentru functiile de directori, de aceea nu putem face inscrieri pentru concurs. Chiar daca ar aparea o metodologie miine, tot trebuie sa asteptam 30 de zile pina cind acesta poate fi organizat", a mentionat inspectorul general adjunct Mihai Ladaru. In acest caz, numirea profesorului Danut Popoiu la sefia invatamintului vrincean va fi aminata, cu toate ca ieri era asteptata o aprobare in acest sens de la Ministerul Educatiei. Astfel, si posibila numire a Carminei Corbeanu pentru functia de adjunct, in locul lui Paraschiv Macrineanu, a fost lasata in suspans, avind in vedere ca propunerea trebuia venita din partea noului inspector sef. Daca Paraschiv Macrineanu nu ar fi renuntat la demisie, Mihai Ladaru ar fi preluat atributiile celor doi demisionari intr-o perioada foarte aglomerata. Enache Mindrescu a afirmat ieri ca si alti inspectori ar putea renunta la functie. "Probabil ca vor mai urmasi alti inspectori. Eu i-as sfatui insa sa ramina in aceasta echipa, pentru ca experienta lor va fi in folosul invatamintului. Un inspector de calitate se formeaza in ani multi. Chiar daca au avut un moment de indecizie, sa cintareasca bine aceasta decizie, pentru ca reprezinta cele mai bune cadre didactice din judet", a recomandat fostul inspector general Enache Mindrescu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.