Educație

Tezele unice, experimentate mai intii in Vrancea

Camelia Stănilă
15 ian 2007 791 vizualizări
Chiar in aceasta saptamina, pe 17 ianuarie, tezele unice la clasa a VII-a vor experimentate mai intii in Vrancea, datorita initiativei inspectorilor de limba si literatura romana, Maria Lupu si Roxana Vornic.

Desi la nivel national s-a decis ca tezele cu subiect unic sa fie aplicate din semestrul II, elevii de clasa a VII-a din cinci scoli vrincene vor simula acest tip de examen. Pilotarea va avea loc la Scoala "Duiliu Zamfirescu", Scoala "Stefan cel Mare" si Scoala Nr. 3 Focsani, precum si la scolile din Gugesti si Homocea. Ministerul Educatiei a decis sa experimenteze tezele unice, in vederea eliminarii testelor nationale peste 2 ani. Astfel, admiterea la liceu s- ar putea face doar pe baza acestor teze, insa deocamdata nu a fost elaborata si o modalitatea concreta prin care se va face repartitia elevilor. "Tezele cu subiect unic care se sustin in semestrul al doilea al anului scolar 2006-2007 pentru elevii din clasa a VII-a au rolul de a verifica procedurile de organizare si desfasurare elaborate, precum si capacitatea sistemului de a aplica o noua forma de evaluare la nivel national. în urma evaluarii

generale a modului de organizare si desfasurare a tezelor cu subiect unic, se va decide modificarea criteriilor si metodologiei de acces in clasa a IX-a. Acestea se vor aplica, incepind cu 2009, pentru elevii clasei a VI-a din anul scolar 2006-2007", sustin oficialii MEdC. Tezele unice se sustin la romana, matematica si limba materna, daca e cazul, si vor avea o durata de rezolvare de 50 de minute. Deocamdata, tezele unice vor avea o pondere de 25% din media semestriala. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.