Educație

Poverstea Craciunului si a nasterii pruncului Iisus

Iulia Crețu
23 dec 2006 734 vizualizări
Craciunul se serbeaza in lume de mai bine de 4.000 de ani, cu multe secole inaintea nasterii lui Iisus.

Zilele Craciunului, aprinderea luminarilor, oferirea cadourilor, paradele, colindatorii din casa in casa, mesele de sarbatoare si procesiunile religioase au radacinile departe in timp, de la mesopotamieni. Nasterea lui Iisus a adus insa alte implicatii acestei sarbatori. In vremea Imperiului Roman, condus de imparatul Caesar Augustus, in Nazareth traia un timplar pe nume Iosif si o tinara virgina, Maria, cea care va da nastere mai tirziu unui prunc intr-o iesle, la Bethleem. Numele pruncului este Iisus, Fiul lui Dumnezeu pe pamint. In noaptea in care El s-a nascut, o stea mare a aparut deasupra Bethleemului, vizibila de la departare. Ciobanii care se ingrijeau de turmele de oi in cimp s-au speriat si au vrut sa o ia la fuga, cind un inger le-a aparut deodata in fata ochilor. Dar acesta le-a spus: "Nu va temeti. Caci va aduc o veste buna, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul. Astazi in cetatea lui David, vi s-a nascut un Mintuitor, care este Hristos, Domnul. Iata semnul, dupa care-L veti cunoste: veti gasi un prunc infasat in scutece si culcat intr-o iesle".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.