Educație

IŞJ ia în calcul suspendarea cursurilor şi pentru ziua de miercuri

Ziarul de Vrancea
27 ian 2014 4209 vizualizări
Profesorii îi sfătuiesc pe elevi să stea mai puţin pe Internet, să citească şi să se bucure de zăpadă în zilele libere

Şcolile din judeţul Vrancea ar putea avea cursurile suspendate încă o zi, dacă vremea nu se va îmbunătăţi. Prelungirea codului portocaliu pentru judeţul nostru i-a determinat pe oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea să ia în calcul suspendarea cursurilor inclusiv pentru ziua de miercuri, 29 ianuarie 2014. O decizie finală se va lua însă astăzi, după ce directorii vor completa macheta trimisă ieri de IŞJ în teritoriu şi care cere, între altele, date despre starea drumurilor, condiţiile din şcoli sau ce cadre didactice fac naveta. “După cum este vremea este posibil ca nici miercuri să nu se înveţe. Am trimis o machetă în şcoli şi aşteptăm o primă raportare maine (n.r. astăzi) la ora 10,00, care va conţine situaţia căilor de acces, alimentarea cu energie electrică şi apă, starea acoperişurilor şi absolut toate datele necesare pentru ca o şcoală să funcţioneze normal. După ce vom primi toate informaţiile vom lua o decizie”, ne-a declarat inspectorul adjunct al IŞJ, profesoara Luminiţa Balaban.

Şi studenţii au stat acasă

Cursurile au fost suspendate în judeţul Vrancea pentru zilele de luni, 27 ianuarie, şi marţi, 28 ianuarie, din cauza vremii care face imposibil accesul elevilor către unităţile de învăţămant, potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Decizia a fost luată pentru siguranţa elevilor, a însoţitorilor acestora şi a personalului didactic şi nedidactic, după cum a comunicat şi Ministerul Educaţiei. Tot din acest motiv şi o serie de universităţi, între care şi Universitatea din Bucureşti şi Şcoala Naţională de ştiinţe Politice şi Administrative din Bucureşti, au luat decizia de suspendare a examenelor şi activităţilor didactice. Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) recomandă tuturor studenţilor să ia legătura cu secretariatele universităţilor şi să consulte paginile de internet ale acestora. MEN precizează totodată că situaţia legată de unităţile de învăţământ se poate schimba, în funcţie de evoluţia vremii. Inspectoratele şcolare judeţene au abilitatea de a decide, pe parcursul zilei, dacă unităţile de învăţământ din judeţe pot funcţiona sau nu la parametrii normali. Oficialii IŞJ spun că există şi directori de şcoli din zona nordică a judeţului care au solicitat reluarea cursurilor de astăzi, întrucat drumurile sunt practicabile. Cum solicitările nu a fost realizate în scris, IŞJ nu le-a luat în calcul.

Stat de la profesori: jucaţi-vă cu zăpadă!

Aceasta este ultima săptămană de şcoală a elevilor înaintea vacanţei intersemestriale, zilele acestea profesorii trebuind să încheie medii. Profesorii îi sfătuiesc pe elevi să se folosească de aceste zile libere pentru a-şi completa lecturile suplimentare şi să se bucure de zăpadă. “Să citească, să se bucure de zăpadă dacă se poate! Să mai lase internetul! Nu face mult bine la sănătate!”, este recomandarea profesorului Toni Leu de la Păuneşti. (M. VLĂDESCU, S. VRÎNCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Asmodeus, acum 3712 zile, 7 ore, 22 minute, 36 secunde
Pe când în judeţ şi oraş este deja urgie iar mâine va începe alt viscol, birocraţilor le arde de machete şi dosare cu hârţoage inutile. Oricum altcineva decide dacă se face sau nu citeste integral
bibiloi, acum 3712 zile, 9 ore, 37 minute, 48 secunde
Domnule @danb, n-as vrea sa va contrazic, dar fiecare parte a lumii are modul ei de viata!Dumneavostra de exemplu ati putea trai intr-un iglu?
danb, acum 3712 zile, 2 ore, 36 minute, 5 secunde
Adica tu crezi ca aia in Finlanda au scoala in iglu ? Din cate stiu eu nu e asa. Au scoli normale, incalzite si strazi deszapezite desi ninge de cateva zeci de ori mai mult decat in Romania. Deci citeste integral
Gigi, acum 3712 zile, 10 ore, 15 minute, 21 secunde
Altfel de ninsori.......;)
danb, acum 3712 zile, 12 ore, 42 minute, 37 secunde
In Vrancea ninge asa de vreo 4 zile si s-a inchis tot. In Finlanda de exemplu ninge vreo juma de an si nu se inchide nimic niciodata. Alte traditii, alte obiceiuri.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.