Educație

Vrei să scapi de sărăcie şi izolare? Participă la luarea deciziilor locale

Ziarul de Vrancea
26 ian 2014 1101 vizualizări
La Focşani şi Adjud vor fi organizate marţi două întalniri între cetăţeni şi autorităţi pentru a stimula participarea la luarea deciziilor Biroul de Consiliere pentru Cetăţeni Focşani, susţinut de Asociaţia pentru Parteneriat Comunitar Focşani, împreună cu Asociaţia Naţională a Birourilor de Consilliere pentru Cetăţeni (ANBCC), organizează o serie de dezbateri locale în cele două municipii vrancene.

Denumite “Focşani şi Adjud, participă! Dialog pentru comunitate” cele două  evenimente se vă desfăşura marţi, 28 ianuarie 2014, începand cu ora 12.00, în sala de şedinţe a Consiliului Local Focşani, respectiv 15.30, în Adjud, la Casa de Cultură „Tudor Vornicu” din localitate. ”Dezbaterea “Focşani şi Adjud, participă! Dialog pentru comunitate” reprezintă un exerciţiu al discuţiilor constructive şi al implicării societăţii civile şi autorităţilor în identificarea de soluţii adecvate problemelor locale. În conceperea evenimentului, organizatorii au pornit de la premisa că adecvarea soluţiilor inovatoare la realităţile şi potenţialul local reprezintă metoda sustenabilă de abordare a problemelor locale şi de combatere a fenomenului multiplicării cazurilor de sărăcie. De aceea, prin intermediul evenimentului, organizatorii urmăresc familiarizarea şi stimularea cetăţenilor, reprezentanţilor sectorului ONG şi autorităţilor deopotrivă în utilizarea de metode inovatoare de participare la luarea deciziilor şi incluziune socială: bugetare participativă, contracte comunitare, finanţare alternativă - economie socială şi fonduri comunitare. Ulterior familiarizării lor cu metodele inovatoare de abordare a problemelor locale, participanţii la eveniment, cetăţeni, reprezentanţi ai autorităţilor administraţiei publice şi ai societăţii civile, vor fi invitaţi să dezbată adecvarea acestora la problemele care frămanta Municipiul.”, se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei pentru Parteneriat Comunitar Focşani. “Focşani şi Adjud, participă! Dialog pentru comunitate” se încadrează în seria de treizeci de evenimente desfăşurate de ANBCC în cadrul „Caravanei bunei guvernări“. Evenimentele sunt organziate în cadrul proiectului “Participare la puterea a 3-a: probleme locale, soluţii inovatoare şi comunităţi implicate!“, proiect implementat de ANBCC în intervalul august 2013-decembrie 2014 şi co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă. (C. MARIN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 3741 zile, 3 ore, 55 minute, 12 secunde
Mda, alta golaneala ca sa mai suga niste bani publici. Ma miram eu sa faca golanii ceva util. Aduna niste fraieri, le dau niste cafea si biscuiti, sta unul in fata si zice doua vorbe trei prostii dupa citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.