Educație

Bibliotecarii celebrează Unirea de la 1859

Sorin Tudose
23 ian 2014 1274 vizualizări
Pe parcursul acestei zile vor avea loc mai multe acţiuni la toate sediile bibliotecii judeţene

Bibliotecarii celebrează astăzi Unirea de la 1859, eveniment strans legat de domnitorul Al. Ioan Cuza şi de Focşani. La Sediul Central al Bibliotecii Judeţene are loc o activitate dedicată împlinirii a 155 de ani de la Mica Unire din 1859. Protagoniştii acestui moment sunt elevi ai Colegiului Tehnic “Gh. Asachi”, cls. a X a coordonaţi de profesoara Nina Plopeanu. Liceenii vor readuce în prezent importantul moment istoric petrecut în urmă cu 155 ani, atunci când Moldova s-a unit cu Ţara Românească, într-un singur stat, sub domnia lui Cuza. Lecţia de istorie interactivă împleteşte datele istorice, relatate de profesor, cu intervenţiile elevilor care vor deveni, rând pe rând, personajele vremii ce au marcat evenimentul din 24 ianuarie 1859. Bibliotecarii vor prezenta elevilor cărţile ce reflectă perioada Unirii Principatelor Române. Filiala Sud a Bibliotecii Judeţene Vrancea, în colaborare cu Şcoala “Nicolae Iorga”, organizează un eveniment dedicat Micii Uniri – scenetă “Ocaua Lui Cuza”, expoziţie de carte, poezii şi un concurs cu participarea a 150 de elevi, învăţători, profesori şi bibliotecari şcolari. Secţia pentru Copii şi Tineret organizează o expoziţie de carte şi imagini - Pe urmele lui Cuza Vodă, respectiv o activitate în colaborare cu Şcoala “Duiliu Zamfirescu” Focşani, activitate intitulată Pe harta României de la Burebista la 1859. Nu în ultimul rand, Sala de Lectură şi Internet cinsteşte memoria unuia dintre fiii vrânceni ai neamului românesc prin expoziţia de documente şi imagini intitulată „Moţ Ion Roată şi Unirea”.  Imagini şi amănunte de la evenimentele dedicate Micii Uniri puteţi găsi pe site-ul oficial al Bibliotecii Judeţene şi pe blogul Sălii de lectură http://saladelecturafocsani.wordpress.com/, http://www.bjvrancea.ro/. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.