Educație

CNU, 148 de ani de existenţă

Ziarul de Vrancea
22 ian 2014 1673 vizualizări
Cu această ocazie a fost pus la punct un program divers de activităţi

Elevii Colegiului Naţional Unirea din Focşani sărbătoresc cei 148 de ani de existenţă ai unităţii de învăţămant printr-o serie de activităţi ce vor debuta astăzi şi se vor încheia pe 1 februarie, cu premierea caştigătorilor Concursului interjudeţean de matematică “Unirea” 2014. Astfel, astăzi, uniriştii vor participa la varianta on-line a Concursului interjudeţean de matematică “Alexandru Myller”, organizat de Colegiul Naţional Iaşi, iar de la ora 14,00 este programată gala filmelor educaţionale realizate de elevii şi profesorii implicaţi în proiectul “Lessonson Demand”, realizat în parteneriat cu Google Rise Awards şi Asociaţia Uniriştii. De asemenea, în această perioadă, o delegaţie a CNU participă, sub îndrumarea profesoarei Roliana Giuclea, la manifestările cultural-ştiinţifice “Ambasadorii Unirii”, ediţia a V-a, organizate de Şcoala “B.P. Haşdeu” din Iaşi. Vineri, 24 ianuarie, începand cu ora 8,30, în laboratorul de fizică al colegiului, elevi ai claselor a IX-a, a X-a şi a XI-a vor demonstra că apa este “izvor de viaţă şi poezie”, iar de la ora 9,00 sunt programate activităţi pe clase, printre care: “5 ani de DELF la CNU”, “Uniţi prin diferenţe”, “Video, ergo sum. De ce vedem filme?”, concurs de istorie “Unirea şi uniriştii”, concurs “Te crezi IT- ist”. De la 10,30,în sala de festivităţi va fi prezentat filmul documentar “Era nevoie…” şi va fi lansat un nou număr al “Revistei Noastre”, sub coordonarea Danielei Plăiaşu. De la 14,30 uniriştii se vor alătura apoi tuturor celor care merge în Piaţa Unirii. Pe 30 ianuarie în oraşul nostru sunt aşteptaţi cei mai buni matematicieni din această zonă a ţării care vor participa, o zi mai tarziu, la Concursul interjudeţean de matematică “Unirea” 2014. Organizatorul principal, catedra de matematică a CNU, a postat pe site-ul competiţiei (www.unireamat.lufo.ro ) programul şi programa ediţiei din acest an, ediţie care aduce o serie de noutăţi. Prima se referă la faptul că se adresează elevilor claselor V-X şi nu celor din clasele VII-XII ca pană anul trecut, iar a doua noutate constă în renunţarea la ediţia “junior” şi organizarea unei competiţi judeţene pentru elevii clasei a IV-a. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.