Educație

Şcolile trebuie să cumpere eprubete pentru olimpiadele naţionale

Ziarul de Vrancea
17 ian 2014 4126 vizualizări
Directorii de şcoli trebuie să achiziţioneze materiale didactice pentru Olimpiada Naţională “Ştiinţele Pămantului”, care va avea loc la Focşani la începutul lunii aprilie.

Anunţul, făcut de şefa IŞJ în cadrul şedinţei cu directorii de joi, starnind rumoare în sală. “Anul acesta vom avea oaspeţi din cateva state europene la Concursul “InfoEducaţie”. Avem “A- Poezia” care pentru prima dată nu mai este conscurs scolar ci olimpiadă şcolară, dar şi faza naţională  “Ştiinţele Pămantului”, unde sunt implicate patru discipline şcolare: fizică, chimie, biologie şi geografie, un concurs amplu care presupune, pe langă lucrarea scrisă, şi probe practice. De aceea, vă rog să aveţi în vedere ca în primul trimestru al acestui an financiar fiecare unitate şcolară să achiziţioneze conform unei liste, pe care o s-o transmitem imediat ce vom intra în posesia ei, un set de material didactice sau două sau şcoala care-şi permite cat mai multe şi pe care să ni le împrumutaţi pe timpul desfăşurării concursului. Nu sunt lucruri deosebite, ceva sticlărie pentru proba de chimie şi pentru fizică ceva”, a cerut inspectorul general Vasilica Zaharia. Directorii nu au părut prea încantaţi de această cerinţă neaşteptată, mai ales că achiziţionarea materialelor didactice pentru aceste discipline nu constituiau prioritate pentru şcolile pe care le conduc şi unde nevoile sunte numeroase. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.