Educație

Activităţi eminesciene la Centrul Cultural şi Casa de Cultură

Ziarul de Vrancea
14 ian 2014 1140 vizualizări
Centrul Cultural Vrancea organizează astăzi, de la ora 15,30, la sediul instituţiei, un program artistic intitulat «Eminescu» dedicat poetului naţional.

În cadrul acestuia elevii clasei de chitară a profesorului Maricel Ghinea vor susţine un microrecital, iar elevii clasei de pictură a profesorului Liviu Nedelcu îşi vor expune lucrările în galeria Centrului Cultural. Din poezia eminesciană va recita Rodica Şoricău Soreanu. Tot astăzi, Casa de Cultură a Sindicatelor din Focşani, în colaborare cu Liceul Pedagogic “Spiru Haret” şi Colegiul Tehnic “Gh. Asachi”, desfăşoară, de la ora 12,00, o serie de activităţi culturale dedicate aniversării a 164 de ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu, precum şi Zilei Culturii Naţionale. Momentul aniversar va cuprinde o expoziţie documentară despre viaţa şi opera marelui poet, iar la biblioteca instituţiei de cultură o expoziţie de carte reprezentativă pentru acest moment. “Vor mai avea loc recitaluri de poezie, o scenetă finalizată cu un eseu pe tema scrisorilor dintre Mihai Eminescu şi Veronica Micle precum şi prezentarea unui film documentar cu tematica adecvată; aceste activităţi vor fi realizate de către elevii Colegiului Tehnic “Gh. Asachi”, sub coordonarea prof.  Adriana Maimascu şi de către elevii Liceului Pedagogic “Spiru Haret” sub coordonarea prof. Marina Vasilov”, transmit reprezentanţii Casei de Cultură a Sindicatelor. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.