Educație

Elevii caştigători la concursul Lumina Math, premiaţi joi

Ziarul de Vrancea
14 ian 2014 2277 vizualizări
singură elevă din judeţul nostru a obţinut nota maximă

Premianţii vranceni ai Concursului naţional de matematică Lumina Math vor fi premiaţi maine, 16 ianuarie, în sala de şedinţe a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea. Concursul, care a constat într-un test grilă alcătuit din probleme cu grade diferite de dificultate, fiecare avand cinci variante de răspuns, a avut loc pe 16 noiembrie 2013, însă abia acum IŞJ organizează premierea caştigătorilor. Subiectele au fost grupate pe clase astfel: clasele primare II-IV - 30 probleme, şi clasele gimnaziale V-VIII - 40 probleme. Concursul a avut o durată de 120 de minute şi s-a bucurat de un număr impresionant de participanţi din tot judeţul. Punctajele necesare obţinerii premiilor au fost realizate de 276 de elevi care vor fi, de altfel, şi premiaţi maine. Premierea va avea loc, potrivit inspectortului de matematică Daniela Sîrghie, de la ora 13,00 pentru elevii claselor IV-VIII şi de la ora 14,00 pentru elevii claselor a II-a şi a III-a. Alexandra Diac, elevă în clasa a III-a la Şcoala “Ion Basgan” din Focşani, este singura elevă din judeţul nostru care a obţinut nota maximă. Drept răsplată aceasta va primi, alături de diploma pentru premiul I, o recompenseă financiară şi o tabără gratuită în campusul Potigrafu din judeţul Prahova. Tabere gratuite vor mai primi încă cinci elevi vranceni care au ocupat primul loc pe judeţ, pe fiecare clasă în parte, avand un punctaj de minim 70  de puncte, iar premii în bani alţi nouă care s-au clasat în primii 50 de elevi din fiecare clasă (în ordinea notelor şi coeficienţilor de dificultate), la nivel naţional. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.