Educație

Elevii pot obţine diplomele internaţionale DELF

Raluca Manolache
13 ian 2014 1891 vizualizări
înscrierile se fac pană pe 7 februarie, prin e-mail, la Institutul Francez Iaşi

Elevii cu bogate cunoştinţe în limba franceză pot obţine diplomele internaţionale DELF (Diplôme d’Etudes de Langue Française) care dovedesc capacitatea de a utiliza limba franceză, în funcţie de nivel: A1, A2, B1, B2. Aceasta în cadrul primei sesiuni DELF Junior din Focşani ce este organizată de Colegiul Naţional „Unirea”, în parteneriat cu Institutul Francez Iaşi, în  perioada 15-16 februarie. „Examenele DELF sunt destinate tuturor celor care doresc să-şi valideze competenţele lingvistice în conformitate cu nivelurile descrise de Cadrul European Comun de Referinţă pentru Limbile Străine, studenţilor care doresc burse de studiu în Franţa sau în ţările francofone şi persoanelor care doresc un atu în carieră. Elevii care au diplomele DELF B1 sau DELF B2 nu mai susţin evaluarea la limba franceză din cadrul examenului de bacalaureat naţional”, spun oficialii Institutului Francez Iaşi. Înscrierile se fac pană pe 7 februarie, prin e-mail, la Institutul Francez Iaşi, iar tarifele pentru susţinerea examenelor sunt:  A1: 120 lei,  A2: 175 lei, B1: 250 lei şi B2: 275 lei. (Raluca MANOLACHE)

DE CE FRANCEZA?
• Dacă eşti titularul unei diplome DELF vei fi scutit de proba de limba străină la examenul de bacalaureat.
• Ţările francofone oferă studenţilor străini numeroase burse de studiu în universităţi, şcoli superioare (Erasmus, Comenius, Leonardo...)
• Studiile în universităţile franceze sunt printre cele mai ieftine în Europa
• Mediul în care trăim astăzi este plurilingv
• În majoritatea ţărilor europene, franceza este a doua limbă predată în şcoli
• Mai mult de 2.000 de firme francofone îşi desfăşoară activitatea în Romania, prezentand o importantă ofertă de locuri de muncă
• Franţa este recunoscută pentru succesele sale în domeniile ştiinţei, audiovizualului şi tehnologiilor de varf (TGV, programele Airbus şi Arianespace, Centrul European de Cercetare Nucleară etc.)
• Franceza este una dintre limbile oficiale ale organismelor internaţionale (Naţiunile Unite, Uniunea Europeană, Consiliul European, UNESCO, NATO...)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.