Educație

Tranziţii cromatice la Casa de Cultură

Ziarul de Vrancea
9 ian 2014 1791 vizualizări
Micii artişti care frecventează cercul de desen “Stropi de culoare” a Casei de Cultură a Sindicatelor “Leopoldina Bălănuţă” din Focşani şi-au expus cele mai reuşite lucrări din ultimele luni ale anului trecut în holul instituţiei, în cadrul unei expoziţii intitulate “Tranziţii cromatice”.

Lucrările, realizate de cei aproape 30 de copii cu varsta cuprinsă între 6 şi 14 ani care frecventează cercul coordonat de profesoara Veronica Groper, sunt realizate în acuarelă, iar cateva în pointillism. Aceasta din urmă este o tehnică introdusă în pictură la sfârşitul secolului al XIX-lea de artiştii neoimpresionişti francezi Georges Seurat, Paul Signac şi alţii, folosind - pentru a asigura efectul fuziunii culorilor pe retină - tonuri pure, juxtapuse, ca elementele unui mozaic, în suprafeţe din ce în ce mai mici.

Cercul de desen “Stropi de culoare” a Casei de Cultură “Leopoldina Bălănuţă” este coordonat de profesoara Veronica Groper

“S-au schimbat anotimpurile şi încercăm să expunem tot ceea ce am lucrat într-o anumită perioadă. Unele lucrări sunt deosebite, realizate într-o tehnică ce implică foarte multă răbdare, ceea ce este un lucru extraordinar pentru varsta lor”, ne-a declarat profesoara Veronica Groper. “Este un act de cultură, educaţie şi, de ce nu, de socializare care îi va ajuta pe copii să se foermeze din punct de vedere cultural. M-aş bucura dacă unii vor profesa în acest domeniu”, a precizat şi directorul Casei de Cultură, Aurel Oborocea. Expoziţia va fi deschisă pană pe 13 ianuarie, cand va fi pregătită o altă expoziţie dedicată poetului Mihai Eminescu. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.