Educație

Ghinion de şofer! I-au spart a doua oară maşina în luna ianuarie!

Dan Chiriac
7 ian 2014 1737 vizualizări
Un focşănean şi-a găsit autoturismul VW Passat vandalizat noaptea trecută.In 2013, pe 31 ianuarie, maşina a mai fost spartă, odată cu cea a purtătorului de cuvant al Prefecturii Vrancea, Tiberiu Condrea

Ghinion teribil pentru un focşănean care şi-a găsit maşina vandalizată pentru a doua oară, la început de an. Culmea, ambele spargeri au avut loc în luna ianuarie, prima în 2013, iar cea de-a doua în noaptea de 6/7 ianuarie 2014. Focşăneanul, care locuieşte în zona Muzeului de Istorie, a rămas interzis în dimineaţa zilei de “Sfantul Ioan” cand a dorit să plece la serviciu. Şi-a găsit geamul lateral spart, iar partea din faţă interior vandalizată. Hoţii au distrus geamul şi au căutat bunuri de valoare. Au încercat cu o rangă să scoată casetofonul, dar nu au reuşit. Proprietarul maşinii VW Passat a rămas îngrozit, gandindu-se că anul trecut, cam în aceeaşi perioadă, maşina i-a mai fost spartă o dată. Pe 31 ianuarie 2013, trei maşini au fost sparte în aceeaşi zonă, a Muzeului de Istorie din Focşani. Printre cele vandalizate s-au aflat şi maşina purtătorului de cuvant de la Instituţia Prefectului Vrancea, Tiberiu Condrea. Atunci, hoţii i-au furat acestuia din urmă o borsetă cu acte, dar şi 60 de lei şi 50 de euro. Tot în noaptea respectivă, alte două maşini au fost sparte, în mod identic, pe Bulevardul Gării. Au fost vandalizate două maşini VW, un Passat şi un Golf 4. În cele două cazuri, hoţii doar au spart geamurile laterale, fără să fure nimic. Una dintre victime şi-a găsit maşina spartă şi acum. “Fapta s-a petrecut pe strada Crinului. Autorii au spart geamul maşinii VW Passat, dar nu au sustras bunuri”, ne-a precizat inspectorul Bogdan Toader, ofiţerul de presă al Poliţiei. Oamenii legii au demarat o anchetă pentru identificarea autorilor. Proprietarul maşinii VW Passat este îngrozit de cele întamplate, mai ales că va fi nevoit să plătească cel puţin 500 de lei, plus manopera, pentru a înlocui geamul distrus.

Oglindă distrusă pe strada Pictor Grigorescu

Astfel de spargeri au mai avut loc în municipiul Focşani. Modul de operare este destul de simplu, hoţii spărgand geamul cu ajutorul unei bujii învelite într-un material textil, pentru a face mai puţin zgomot. Genţile, telefoanele mobile, laptopurile, borsetele lăsate la vedere fac întotdeauna cu ochiul infractorilor. Iar spargerea are loc în foarte scurt timp, de multe ori fără ca cineva să-şi dea seama de cele întamplate. Poliţiştii atrag atenţia proprietarilor să nu lase bunurile de valoare la vedere pentru că pot deveni foarte uşor victime ale răufăcătorilor. Iar identificarea autorilor în aceste cazuri nu este deloc uşoară, în condiţiile în care hoţii se asigură înainte de comiterea faptei, iar urmele lăsate sunt aproape inexistente. În noaptea de luni spre marţi şi o altă maşină a fost vandalizată în Focşani. Proprietarul unui Volvo a reclamat la poliţie cele întamplate. “Autorii au distrus oglinda laterală şi au forţat sistemul de închidere, nereuşind să intre în interior”, ne-a mai spus Bogdan Toader. Şi în acest caz, poliţiştii încearcă să dea de urma infractorilor. Din păcate, astfel de fapte sunt tot mai des întalnite, dar unii proprietarii nu merg să depună plangere, în condiţiile în care autorii nu au luat nimic, iar oglinda poate fi schimbată cu ajutorul unei societăţi de asigurări. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.