Educație

Prima decizie a anului la IŞJ: prelungirea contractului cu avocata Coman

Ziarul de Vrancea
7 ian 2014 2792 vizualizări
Noul contract de prestări servicii juridice este valabil şase luni

Prima zi de lucru a noului an a însemnat şi prima şedinţă a Consiliului de Administraţie (CA) al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea, care a avut pe ordinea de zi un singur punct: prelungirea contractului cu avocata Daniela Anişoara Coman de la Odobeşti. Decizia a fost luată luni, 6 ianuarie 2014, în primul CA al instituţiei din acest an, convocat special pentru acest unic punct al ordinii de zi. Noul contract este valabil, potrivit oficialilor IŞJ, şase luni, începand cu data de 6 ianuarie 2014. Prelungirea contractului, potrivit aceloraşi surse, nu a însemnat şi modificări în ceea ce priveşte suma care intră în contul avocatei în fiecare lună, aceasta fiind plătită din bugetul IŞJ, de la capitolul cheltuieli materiale. Între cele două părţi a fost încheiat un contract de prestări servicii, avocata fiind remunerateă din bugetul instituţiei, de la capitolul cheltuieli materiale. Daniela Anişoara Coman reprezintă Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea în probleme juridice din luna august a anului 2012, după ce l-a înlocuit pe avocatul Bodgan Nichita, în contract cu instituţia de învăţămant de pe vremea în care la conducerea acesteia se afla democrat-liberalul Stan Rogoz. Postul de jurist al IŞJ a devenit vacant în primăvara anului 2011 odată cu pensionarea Mandei Dumitraşcu, dar Ministerul Educaţiei nu a deblocat acest post. Daniela Anişoara Coman este membră PSD, consilier local la Odobeşti şi colegă de partid cu Vasilica Zaharia, fostă directoare a Liceului Agricol din Odobeşti. Graţie acestui contract, avocata Coman face parte şi din CA-ul Inspectoratului Şcolar asigurand voturile necesare pentru deciziile majore care privesc învăţămantul, dar şi pentru cele care au nevoie de consens politic. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Alex, acum 3752 zile, 16 ore, 40 minute, 28 secunde
Felicitari d-na Coman pt noul contract.
cenzurache, acum 3754 zile, 8 ore, 14 minute, 55 secunde
Ce inseamna sa fii sotie de gabor !
danb, acum 3754 zile, 19 ore, 26 minute, 56 secunde
Logica unui contract de prestari servicii este sa faci economii comparativ cu acoperirea activitatii respective prin alte metode. De exemplu faci contract cu o firma de curatenie pentru ca iesi mai citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.