Educație

Recepţie amanată la trei şcoli reabilitate cu bani europeni

Ziarul de Vrancea
6 ian 2014 1350 vizualizări
Acestea ar putea fi ultimele unităţi de învăţămant reabilitate cu bani europeni în Vrancea u opt grădiniţe rurale, încluse în Proiectul pentru Reforma Educaţiei Timpurii, se află pe lista de aşteptare pentru finanţare

Ultimele trei unităţi de învăţămant reabilitate cu bani europeni vor fi recepţionate pană la finele lunii martie a acestui an, după cum au anunţat autorităţile şcolare. Programată pentru finele lui decembrie 2013, recepţia a fost amanată deoarece constructorii nu au finalizat toate detaliile prevăzute în contracte. Prin urmare, Şcolile Negrileşti, Jitia şi 2 Gugeşti vor fi recepţionate pană cel tarziu la finele lunii martie. “La Negrileşti, din cauza gradului mare de umiditate, nu a putut fi montat covorul din pvc, iar la Jitia mai este de pus gresia la intrarea în şcoală şi în încăperea cu centrala termică. Şi la Gugeşti mai sunt lucrări de realizat”, ne-a declarat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vrancea, Vasilica Zaharia. Înainte de Crăciun au fost recepţionate alte trei şcoli: Carligele, Varteşcoiu şi Pufeşti, deşi aceasta din urmă era dată în folosinţă din luna septembrie cand elevii au început anul şcolar în noua clădire. Recepţia a fost însă realizată abia acum, constructorul avand de pus la punct unele detalii, fără de care reprezentanţii IŞJ nu au dorit semnarea recepţiei tehnice. “De astăzi (n.r. ieri) elevii din Carligele au intrat în noua şcoală şi folosesc o cale de acces din exterior, urmand să fie amenajată curtea atunci cand timpul va permite. La Varteşcoiu avem speranţa că se va putea intra în noua clădire din semestrul al II-lea”, ne-a mai declarat şefa ISJ.

Zece şcoli reabilitate cu bani europeni

La Pufeşti, elevii au început anul şcolar în noua clădire renovată

Şcolile Negrileşti, Jitia şi 2 Gugeşti ce vor fi recepţionate în această primăvară fac parte din locul celor zece care au fost reabilitate cu fonduri europene. Acestea reprezintă, practic, ultimele unităţi de învăţămant din Vrancea care au beneficiat de finanţare externă. Potrivit reprezentanţilor IŞJ, reabilitarea celor zece şcoli (Pufeşti, Varteşcoiu, Carligele, Gugeşti, Jitia, Rotileşti, Străoane, Negrileşti, Homocea şi Tănăsoaia), date în folosinţă pe rand, a costat aproape 100 de milioane de lei, cei mai mulţi bani fiind alocaţi pentru Şcoala Carligele - 1.454.227 lei,  Şcoala Rotileşti - 1.501.678 lei, Şcoala Străoane - 1.363.392 lei, Şcoala Negrileşti - 1.400.920 lei şi Şcoala Homocea - 1.511.447 lei. Fiecare dintre aceste şcoli rurale este dotată cu centrală pe lemne.

Opt grădiniţe mai aşteaptă

Judeţul Vrancea mai are opt grădiniţe prinse într-un proiect PRET (Proiectul pentru Reforma Educaţiei Timpurii) cofinanţat de Guvernul Romaniei şi Banca de Dezvoltare pentru Consiliul Europei (BDCE). Este vorba despre grădiniţele de la Nereju Mic, Chiricari, Paltin, Burca, Jariştea, Candeşti, Slimnic şi Biceştii de Jos (Dumitreşti) a căror proiectare a fost realizată şi pentru care există autorizaţie din 2012. Realizate după un proiect tip, cu cate două săli de clasă, grădiniţele au fost trase pe linie de aşteptare. Pană cand? Nu se ştie... (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
N. Trestianu, acum 3759 zile, 23 ore, 26 minute, 37 secunde
Dar cu Scoala Bahnele-Vintileasca cum ramane ? Pentru asta nu se lupta nimeni?
auras, acum 3760 zile, 1 ora, 27 minute, 44 secunde
D-na inspector general, la Gradinita cu P.P.,nr.4,Adjud ,cand se mai finalizeaza lucrarile? S-a inceput reabilitarea din anul 2008 si nici la ora actuala nu s-a finalizat.Pana cand mai avem de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.