Educație

Medicii de la Spital, colindaţi de Corul Pastorala

Raluca Manolache
17 dec 2013 1404 vizualizări
Sezonul colindelor la Spitalul din Focşani. Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani au intrat ieri în spiritul sărbătorilor de iarnă.

Corul Pastorala a coborat spiritul Crăciunului între doctorii şi asisenţii de la cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, care în fiecare zi se luptă pentru a-i salva pe cei aflaţi în nevoie. “Ne bucurăm să vă încantăm cu cateva colinde strămoşeşti pe care trebuie să le ducem mai departe”, a spus prof. dr. Dumitru Săndulachi, dirijorul Corului Pastorala. După recitalul de colinde, colindătorii au fost aplaudaţi de medici. Acest moment a fost organizat de managerul Spitalului, juristul Constantin Mandrilă, care face parte din Corul Pastorala. De această dată, Constantim Manrilă a stat pe margine şi i-a aplaudat pe colegii săi. Cu toate acestea, Dumitru Săndulachi a menţionat că tenorul Constantin Mandrilă se va afla pe scena Teatrului Municipal “Maior Gheorghe Pastia” Focşani în cadrul concertului tradiţional de Crăciun. Joi, 19 decembrie, de la ora 16,00, “Pastorala” va canta aleşilor locali, în cadrul ultimei şedinţe din acest an, iar de la ora 18,30 “Mare minune s’arată” la Teatrul Municipal, cand are loc Concertul tradiţional de Crăciun al corului dirijat de profesorul Săndulachi şi a Coralei Preoţeşti “Sfantul Ierarh Mucenic Teodosie de la Brazi” dirijată de preotul Aurelian Dumitru. Colindele Corului “Pastorala” vor ajunge şi în mediul rural duminică, 22 decembrie, la Dumitreşti - Lăstuni, de la ora 10,00. În aceeaşi zi, la Catedrala “Sf. Paraschiva” din Panciu, de la ora 18,00, Pastorala va interpreta colinde împreună cu Corul “Cantabile”, dirijat de profesorul Andrei Manovici. În ultimele zile lucrătoare ale acestui an, pe 23 şi 24 decembrie, coriştii vor merge să colinde în instituţiile din Focşani. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.