Educație

Expoziţie cu vanzare! Deţinuţii îşi expun lucrările la Casa de Cultură

Raluca Manolache
16 dec 2013 1571 vizualizări
Patru deţinuţi s-au întalnit cu proprii copii, cărora li s-a instituit o măsură de protecţie prin direcţiile pentru Protecţia Copilului din Vrancea şi Buzău

Penitenciarul Focşani va organiza în perioada 17 – 20 decembrie, la Casa de Cultură „Leopoldina Bălănuţă” din Focşani, o expoziţie cu vânzare. Aceasta va cuprinde lucrări de grafică, pictură, icoane pe sticlă şi lemn, goblenuri, origami şi felicitări făcute de deţinuţi în cadrul activităţilor de terapie ocupaţională şi atelierelor de creaţie, coordonate de către Sectorul Educaţie şi Asistenţă Psihosocială. De asemenea, în zilele de 18 şi 19 decembrie, reprezentanţii Serviciului Umanitar pentru Penitenciare vor susţine un program artistic moral religios şi vor oferi daruri persoanelor private de libertate prezente la acţiune. Şi pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, deţinuţii au avut parte şi de o surpriză. Pe 11 decembrie s-a organizat o întâlnire între patru persoane private de libertate şi copiii acestora, cărora li s-a instituit o măsură de protecţie prin DGASPC Vrancea şi Buzău. Cu această ocazie au fost oferite mici cadouri celor 11 copii prezenţi. În data de 20 decembrie, voluntari ai Fundaţiei Berean Prison Ministry vor aduce un strop de bucurie şi pace sufletească persoanelor private de libertate necăutate, prin susţinerea unui program de colinde tradiţionale şi oferirea unor pachete cu fructe şi alimente. În aceeaşi zi, un grup de colindători de la Şcoala Generală nr. 3 din Focşani, vor marca magia sărbătorilor de iarnă printr-un program de colinde, adresat persoanelor private de libertate din Penitenciarul Focşani. Şi 12 deţinuţi vor merge la colindat la Centrul pentru persoane vârstnice din Focşani. „Pe lângă acţiunile specifice derulate, persoanele private de libertate se vor putea bucura, în perioada sărbătorilor de un meniu specific îmbunătăţit, iar trei dintre cei mai merituoşi vor simţi farmecul Sărbătorilor de Crăciun, acasă, alături de familii. Acţiunile propuse în această perioadă a anului se înscriu în cadrul proiectului iniţiat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi au ca scop valorificarea, promovarea, respectarea şi transmiterea, prin intermediul activităţilor de reintegrare socială, a tradiţiilor şi obiceiurilor populare româneşti în rândul persoanelor private de libertate custodiate de Penitenciarul Focşani”, ne-a spus subcomisar de penitenciare Georgeta Gură, purtătorul de cuvant al Penitenciarului Focşani. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.