Educație

Biblioteca Judeţeană a donat cărţi romanilor din Italia

Ziarul de Vrancea
16 dec 2013 853 vizualizări
Peste 100 de cărţi au fost donate comunităţii din oraşul Borgaro Torinese

Mai mulţi bibliotecari vranceni au fost în perioada 7-10 decembrie într-o vizită în Italia la Borgaro Torinese, onorand o invitaţie a Asociaţiei Culturale „Dacia”, condusă de Mariana Iacob, originară din Vrancea. Vizita a constituit o continuare a proiectului, iniţiat în 2009, de înfiinţare a colecţiei de carte românească la Borgaro Torinese. Manifestările s-au bucurat de susţinerea şi participarea primarului localităţii, Vincenzo Barrea, şi a secretarului primăriei, care au adresat cuvinte de salut bibliotecarilor din Focşani, apreciind totodată implicarea acestora în proiecte culturale de asemenea anvergură. În cadrul programului organizat de Asociaţia “Dacia” din Borgaro Torinese şi de filialele acesteia din Torino şi Rivoli au avut loc lansări de carte, spectacole de colinde şi tradiţii de iarnă, specifice românilor, cât şi întâlniri profesionale cu bibliotecari din bibliotecile din aceste zone ale Italiei. Biblioteca Judeţeană Vrancea a oferit în acest context obiecte tradiţionale româneşti, aproximativ 100 cărţi donate asociaţiei amintite (majoritatea destinate preşcolarilor) şi au fost stabilite proiecte comune. “În contextul acestei vizite, prin donaţiile oferite, s-au creat surse de documentare la bibliotecile din Borgaro Torinese şi Rivoli unde sunt comunităţi cu foarte mulţi români. Totodată, s-a realizat  documentarea şi prospectarea nevoii de carte şi domeniile de interes pentru viitoarele donaţii de carte orientate către bibliotecile din Borgaro Torinese şi Rivoli. Acest proiect reprezintă un demers cultural necesar, care ne onorează şi ne obligă totodată, mai ales că am găsit în Borgaro Torinese şi Rivoli, un exemplu de bună înţelegere comunitară între italieni şi români dar şi o emoţionantă şi susţinută implicare a Asociaţiei Române Dacia în conservarea şi promovarea limbii, tradiţiilor, literaturii şi culturii române în general”, transmit bibliotecarii din Vrancea. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.