Educație

ATASAMENT: A apărut metodologia de acordare a gradaţiilor de merit în anul 2014

Ziarul de Vrancea
11 dec 2013 2128 vizualizări
Ministerul Educaţiei a publicat metodologia de acordare a gradaţiilor de merit cadrelor didactice în anul 2014.

Aceasta cuprinde şi calendarul dar şi criteriile de acordare a gradaţiilor de merit, luandu-se în calcul rezultatele profesionale ale fiecărui candidat, precum şi rezultatele activităţilor extraşcolare. Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) va concova în perioada 17 februarie – 7 martie 2014 Comisia Paritară pentru a se discuta modul de acordare a punctajelor, sindicatele avand un cuvant de spus, acestea cerand în fiecare an şi punctarea activităţii sindicale. Inspectorul şcolar general Vasilica Zaharia spune că noua metodologie nu prevede modificări de esenţă faţă de cea anterioară, însă există discuţii la nivel de Ministerul Educaţiei pentru modificarea acesteia, în sensul ca şi personalul didactic auxiliar să beneficieze de gradaţii de merit. Potrivit noii metodologii, dosarele se depun în perioada 17 martie – 3 aprilie 2014. Gradaţia de merit reprezintă un bonus de 25% din salariul de bază care se acordă pentru o perioadă de 5 ani. Anul acesta modul de acordare a gradaţiilor de merit a creat nemulţumiri în randul unor cadre didactice care au înaintat memorii la MEN sau au ales calea Justiţiei. Metodologia de acordare a gradaţiilor de merit poate fi consultată pe site-ul Ziarului de Vrancea. (M. V.)


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Observatorul , acum 3758 zile, 20 ore, 51 minute, 16 secunde
Balaban a deschis lista pentru clienții la gradatie de merit!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.