Educație

Recompensa democrata pentru olimpici

Camelia Stănilă
9 dec 2006 794 vizualizări
Organizatia de femei a PD a organizat joi seara un bal de caritate

Hotelul "Fashion Center" a gazduit joi un bal de caritate destinat stingerii de fonduri pentru olimpicii vrinceni, actiune initiata de organizatia de femei a PD, in colaborare cu Biroul Senatorial Jan Vraciu, Fundatia Culturala "Dacia" si Organizatia oamenilor de afaceri. Desi unii politicieni si oameni de afaceri nu au raspuns invitatiei la "Noaptea de vis", cum au numit-o democratii, iar cei prezenti nu si-au dat prea mult drumul la punga, achitind doar suma minima impusa, initiativa este una demna de urmat. Astfel, nu mai putin de 24 de elevi care au obtinut premii si mentiuni la olimpiadele nationale din anul scolar 2005- 2006 au fost recompensati cu cite 200 RON, diplome si alte mici cadouri. "Ideea de a organiza acest bal ne-a venit pe 1 decembrie si am facut totul in timp record, de aceea spunem ca actiunea ne-a reusit. Am dorit sa-i stimulam pe elevii cu rezultate exceptionale la invatatura, acum cind il asteptam pe Mos Craciun. In general, in aceasta perioada oamenii isi indreapta mai mult atentia spre cei nevoiasi, insa noi am vrut sa oferim un cadou si celor care invata si muncesc foarte mult. Nu este simplu sa ajungi in clasa a XII-a si sa ai in fiecare an rezultate la olimpiade. Iar daca initiativa noastra va fi preluata si de alti oameni de afaceri sau politicieni, indiferent de partid, noi ne declaram satisfacuti", ne-a declarat Constantina Negoita, presedinta Organizatiei de femei a PD. Si senatorul Jan Vraciu a afirmat ca romanii trebuie sa-si puna in valoare resursele. "Cea mai importanta resursa, mintea omeneasca, este practic inepuizabila si ne asigura traseul ascendent. Cele mai evoluate tari nu sint cele care au avut bogatii naturale, ci cele care si- au folosit aceasta resursa, cum ar fi Suedia sau Japonia. E cazul sa punem si noi in valoare aceasta resursa, sa creem conditiile necesare pentru asta", a precizat si Jan Vraciu, in deschiderea balului.


La bal nu prea s-a dansat


Pentru a le rasplati generozitatea, organizatorii au pregatit pentru invitati si un program artistic cu cei mai buni elevi de la Liceul de Muzica si Arte Plastice Plastice "Gh. Tattarescu", dar si cu dansatori profesionisti sau studenti la teologie, care i-au colindat pe cei prezenti. Participantii la bal au fost rugati sa-si invite si sotiile la dans, insa putini au fost cei care au decis sa se ridice de la mese. Tot senatorul Jan Vraciu si sotia sa, Dorina, au fost cei care au spart gheata, pe ringul de dans urmindu-i Dumitru Dila si Manole Merchea, impreuna cu sotiile. O hora a mai antrenat atmosfera, insa pentru putin timp. Printre cei care au acceptat invitatia s-au mai numarat subprefectul Mioara Flenchea, Eugen Ciorici, directorul Directiei de Finante, si adjunctul sau Ionel Ghionea, seful Directiei Agricole, Costica Neata, dar si seful ARR, Nicu Tanase, seful Garzii de Mediu, Aurel Cristian, omul de afaceri Nicu Mazere si altii, dar nu foarte multi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.