Educație

Dumitru Sandulachi a renuntat la sefia Liceului Pedagogic

Camelia Stănilă
29 mar 2005 1224 vizualizări
Dupa ultimele anchete, directorul a motivat probleme de sanatate. Sefii Inspectoratului Scolar considera ca, prin demisia directorului, atmosfera din cancelaria Liceului Pedagogic se va detensiona. Ancheta demarata in liceu nu s-a incheiat insa.

Dumitru Sandulachi, directorul Liceului Pedagogic "Spiru Haret" renunta la functie, dupa ce a fost contestat de unii colegi de cancelarie. Acesta si-a inaintat demisia vineri, motivind probleme de sanatate. Enache Mindrescu, seful invatamintului vrincean, considera ca gestul era asteptat si ca va determina o detensionare a atmosferei din cancelaria Liceului Pedagogic. Inspectorul sef a precizat ca demisia va fi discutata in Consiliul de Administratie al ISJ, ce va fi reunit de urgenta, ca apoi sa fie trimisa spre aprobare la Ministerul Educatiei. "Deocamdata, directorul adjunct va prelua functia de director plin, apoi vom numi director cu delegatie, pina la organizarea concursului", a declarat Enache Mindrescu. Si Dumitru Sandulachi a confirmat demisia, precizind ca la aceasta decizie a contribuit si suprasolicitarea din ultima perioada. "Cred ca va urma o internare si chiar o interventie chirurgicala, datorita unor probleme hepatico-renale. Urmeaza si o perioada foarte grea, pregatirea pentru bacalaureat si capacitate, dar si o suprasolicitare pe linie de management ... Desi am dorit sa ramin pina la finele anului scolar, ultimele analize au iesit foarte prost", si-a motivat decizia Dumitru Sandulachi.

S-au incheiat conflictele din cancelaria liceului?

Seful ISJ spune ca demisia directorului va imbunatati atmosfera din cancelarie. "Aceste demers este unul de bun simt, un gest asteptat, pentru ca in aceasta unitate de invatamint sa se instaureze normalitatea si o atmosfera de lucru in beneficiul elevilor si cadrelor didactice. Astfel, credem ca atmosfera din cancelarie se va detensiona. Aceasta dorinta a profesorului Sandulachi, de a se retrage din functie, vine si in urma scrisorii semnate de de profesoara Elena Hruscovschi si a evaluarii facute de ISJ", a afirmat inspectorul scolar general. Enache Mindrescu a mai spus ca ancheta administrativa la Liceul Pedagogic va continua, problema urmind a fi discutata chiar si cu elevii. Pina acum, verificarile au scos la iveala probleme de comunicare intre director si colegi, dar si aspecte legate de gestionarea financiara a institutiei si de managementul educational. "Comisia de ancheta va stabili gravitatea faptelor, iar in C.A. va fi hotarit gradul de vinovatie al directorului. Nu putem face, deocamdata, nici o prezumtie, dar concluziile vor fi cit mai aproape de adevar. Acum a fost vorba de o reclamatie semnata. Si anonimele trimise pina acum au fost luate in considerare, dar nu au cintarit la luarea unei decizii finale", a continuat inspectorul general. In alta ordine de idei, Dumitru Sandulachi are doua procese penale pe rol, cu profesoarele Profira Ionescu si Virginia Paraschiv, precum si un alt dosar in cercetare la Parchet. Ieri a avut loc un nou termen al procesului intentat directorului de catre Virginia Paraschiv, pentru fals in acte. Cauza a fost retrimisa la Parchet, pentru noi cercetari, avind in vedere ca profesoara s-a adresat instantei, nemultumita ca procurorii nu au facut cercetari minutioase si au dispus neinceperea urmaririi penale in cazul directorului Sandulachi.

Sandulachi neaga ca sint probleme la Pedagogic

Desi sefii ISJ spun ca demisia directorului este legata si de ancheta aflata in derulare, acesta neaga acest lucru. "Este o chestiune complet falsa, intre mine si cancelarie a fost o comunicare perfecta si verbala si prin afisaj. La noi, 2-3 profesori au vorbit in numele intregului colectiv, ceea ce este o chestiune foarte grava, de aceea opinia publica are impresia ca in cancelarie se intimpla nu stiu ce lucruri. Nu le port pica, stiu ca sint impinse de la spate de altcineva, care imi doreste postul", sustine Dumitru Sandulachi, fara a da insa numele persoanei pe care o acuza. Profesorul a tinut sa-si argumenteze afirmatiile prin legatura buna cu comitetele de parinti, cu impresia lasata de liceu in cadrul cercurilor pedagogice si olimpiadelor, dar si prin rezultatele bune ale elevilor la concursurile scolare. Dirijorul D-tru Sandulachi crede ca micile deficiente care au existat in liceu se datoreaza si faptului ca a trebuit sa se ocupe singur de conducerea liceului, neavind mult timp un adjunct. "De la inceput nu am fost ajutat sa-mi fac echipa, sa-mi aleg directorul adjunct. Demisia nu are nici o legatura cu ancheta. Pina acum, anchetele au fost foarte exigente si au gasit lucrurile la locul lor. Nu sint probleme grave la liceu", a completat Dumitru Sandulachi. Directorul Liceului Pedagogic a precizat ca nu va renunta la catedra, la liceul care l-a lansat si ca in continuare se va dedica activitatii pedagogice si culturale, lasate mai in umbra din cauza solicitarilor pe linie administrativa. "Domnul Sandulachi, chiar daca nu a dovedit calitati de bun manager trebuie sa ramina un profesor de valoare, un profesor de muzica, un dirijor care sa-si creeze o imagine din perspectiva profesionalismului", considera si seful ISJ.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.