Educație

Şcolile 3 şi 7 din Focşani, cele mai harnice la colectarea deşeurilor

Ziarul de Vrancea
8 dec 2013 1433 vizualizări
Echipajele Şcolilor 3 şi 7 din Focşani au caştigat premiile I şi II la un concurs de colectare selectivă a deşeurilor. Organizată de Revista “InfoMediu Europa”, în parteneriat cu Asociaţia de mediu „Iris Terra Green”, a doua etapă a campaniei de educaţie ecologică şi mediu „EcoAtitudine”, s-a bucurat de participarea a peste 100.000 elevi din clasele I-VIII din Slatina, Piteşti, Ploieşti, Buzău, Focşani, Tulcea, Bucureşti şi judeţul Ilfov.

Scopul acesteia a fost de oferire a unei viziuni complete şi complexe a dezvoltării „conceptului eco”, prin stimularea potenţialului artistic şi creativ, precum şi a importanţei colectării selective a deşeurilor (hârtie-carton, plastic, PET, aluminiu, sticlă). Din Focşani au participat Şcoala “Alexandru Vlahuţă”, CSEI “Elena Doamna”, Şcoala “Nicolae Iorga”, Şcolile 3 şi 7 precum şi Liceul cu Program Sportiv. Secţiunea adresată şcolilor a fost caştigată de Şcoala 3, sub coordonarea profesoarei Doinţa Radu, iar locul al II-lea a fost obţinut de Şcoala 7, coordonator fiind profesoara Silvia Marina Baciu.

Pentru eforturile lor elevii Şcolii 3 au caştigat o tablă magnetică, iar cei ai Şcolii 7 un panou portabil de baschet, spre fericirea elevilor care vor beneficia de acesta la sala de sport. Şcoala 7 a mai obţinut un premiu prin profesoara Silvia Marina Baciu care s-a dovedit a fi “Agentul EcoAtitudine” – cel mai implicat cadru didactic în proiect, pentru care a primit o imprimantă color şi topuri de hartie. Festivitatea de premiere a avut loc la Bucureşti, unde elevii focşăneni s-au putut deplasa cu ajutorul Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.