Educație

Recepţie amanată la cinci şcoli construite cu bani europeni

Ziarul de Vrancea
6 dec 2013 1022 vizualizări
Moş Niculae nu s-a ţinut de cuvant, însă oficialii Inspectoratului Şcolar speră ca Moş Crăciun guvernamental să fie mai darnic cu copiii care frecventează aceste unităţi rurale şi care învaţă acum în spaţii improvizate

Cinci unităţi de învăţămant vrancene reabilitate cu bani europeni, care ar fi trebuit date în folosinţă din vara acestui an, nu sunt gata nici acum. Este vorba despre Şcolile Cîrligele, Vîrteşcoiu, Gugeşti, Jitia şi Negrileşti. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) dădea asigurări la începutul anului şcolar că în aceste unităţi de învăţămant elevii vor putea intra de Moş Niculae. Sărbătoarea a trecut, iar clădirile nu sunt gata. Întarzierea s-a datorat statului roman care nu a asigurat la timp partea sa de cofinanţare. Constructorii au oprit lucrările în vară iar diferenţa de 15% din suma necesară, pe care trebuia să o asigure Guvernul, a sosit tarziu, lucrările fiind reluate abia în luna octombrie. Oficialii IŞJ spun că termenul contractual de finalizare în cazul celor 5 şcoli este 31 decembrie 2013, iar elevii ar putea intra în noile unităţi de învăţămant cel mai devreme din semestrul al II-lea al anului şcolar în curs. Lucrările vor mai întarzia la Şcoala Gugeşti, potrivit oficialilor IŞJ, deoarece au fost făcute modificări în ceea ce priveşte reţeaua de canalizare. Elevii acestor şcoli, care în prezent învaţă în spaţii improvizate, nutreau speranţa că acest an şcolar le va aduce şi condiţii mai bune de studiu. Speranţa lor se îndreaptă către anul 2014. “Mai este de lucru la sistematizarea verticală. Din păcate nu ne lasă vremea să urgentăm lucrările, dar încercăm în semestrul al II-lea să le recepţionăm”, ne-a declarat inspectorul general al IŞJ, profesoara Vasilica Zaharia. Anul acesta au fost date în folosinţă alte cinci unităţi de învăţămant reabilitate cu fonduri europene, dar care la mometul începerii anului şcolar nu erau finalizate sută la sută. Este vorba de Şcolile Tănăsoaia, Homocea, Străoane, Rotileşti şi Pufeşti. (M. VLĂDESCU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.