Educație

Corurile Pastorala şi Madrigal, concert dumnezeiesc la ceas aniversar

Ziarul de Vrancea
3 dec 2013 2943 vizualizări
Concertul aniversar e la Teatru a fost unul de excepţie

Pe 2 decembrie, Teatrul Comunal Maior Gheorghe Pastia din Focşani a fost gazda unui concert aniversar extraordinar care a celebrat activitatea a două coruri binecunoscute la nivel naţional şi internaţional. Pe scena focşăneană s-au reunit pentru acest moment emoţionant Pastorala din Focşani şi Madrigal din Bucureşti. Sub bagheta dirijorului prof. Dumitru Săndulachi, Formaţia Corală Tradiţională „Pastorala” a aniversat 35 de ani de existenţă şi de eforturi continue care i-au adus numeroase premii în ţară şi străinătate şi un renume care face cinste judeţului nostru. În mod similar, Corul Naţional de Cameră Madrigal, sub bagheta dirijorului Voicu Popescu, a sărbătorit o jumătate de secol de la momentul înfiinţării sale de către prof. univ. Marin Constantin. Compozitorul Dan Buciu, prof. univ. dr. la Universitatea de Muzică din Bucureşti, a oferit comentarii şi explicaţii despre istoria celor două coruri, repertoriile lor şi oamenii care le-au susţinut de-alungul acestor ani deosebiţi. Într-o sală arhiplină, într-o atmosferă de sărbătoare, regalul muzical a fost de excepţie, răsplătit cu aplauze îndelungate din partea publicului. Cei doi dirijori, directorii, managerii şi susţinătorii celor două coruri au primit diplome, medalii şi plachete jubiliare din partea autorităţilor focşănene. La final, în semn de apreciere şi recunoştere a meritelor profesionale şi artistice, directoarea Corul Madrigal l-a desemnat pe dirijorul Dumitru Săndulachi să se ocupe în Vrancea de înfiinţarea Corului de Copii Pastorala. Concertul dumnezeiesc de la Teatru s-a încheiat emoţionant cu colindul „O, ce veste minunată!”, interpretat de cele două coruri. (Ana CĂTĂNOIU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
viorel i. iancu, acum 3768 zile, 13 ore, 38 minute, 46 secunde
.Spectatorii s-au bucurat de interpretari, multumind cu aplauze! Sa ne traiasca!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.