Educație

Elevi polonezi, greci, lituanieni şi turci, în vizită la bibliotecă şi la CCD

Sorin Tudose
3 dec 2013 1147 vizualizări
Un grup de 16 elevi din Polonia, Lituania, Grecia şi Turcia, ţări implicate în proiectul “Era medievală evoluează azi”, respectiv un grup de 16 elevi de la Liceul de Artă Focşani, au participat la o întalnire la bibliotecă în cadrul unui parteneriat educaţional

Proiectul „Era medievală evoluează azi” se desfăşoară în cadrul programului „Comenius” şi are drept obiectiv principal readucerea în atenţie a trecutului istoric al poporului nostru, prezentarea celor mai importante elemente de tradiţie şi cultură şi apropierea dintre diferite popoare. Timp de trei ore, cei 32 de elevi au participat la diferite activităţi organizate de Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” în colaborare cu Liceul de Artă  Focşani. Au avut loc o vernisare a expoziţiilor de carte: „Istoria medievală a românilor”, un simpozion intitulat „Tradiţiile şi obiceiurile din Vrancea”, dar şi o acţiune intitulată „România, Polonia, Lituania, Grecia şi Turcia – ghiduri turistice”. De asemenea, alte acţiuni au fost  “Tinerii şi biblioteca în acţiune” ce a constat într-o prezentare a proiectelor Bibliotecii. Oaspeţii de peste hotare au participat ieri şi la un curs de mediator şcolar furnizat de Casa Corpului Didactic, unde a avut loc şi o prezentare Power Point “Perioada medievală în ţara mea” realizată de ţările partenere în acest proiect. La CCD oaspeţii au fost întampinaţi de prefectul Cătălin Popescu şi de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ionel Cel-Mare. Liceul de Artă este coordonatorul acestui proiect ce se va desfăşura pe parcursul a doi ani şcolari. (S. T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.