Educație

Elevi pănceni la parada de 1 Decembrie de la Bucureşti

Ziarul de Vrancea
3 dec 2013 1107 vizualizări
Membrii Asociaţiei Cultul Eroilor „Regina Maria“ de la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza“ din Panciu au participat duminică, 1 Decembrie 2013, la Parada Militară desfăşurată cu prilejul Zilei Naţionale la Bucureşti.

Aceştia au fost însoţiţi de profesorii de istorie Mihai Adafini – preşedinte şi Luminiţa Iliescu – vicepreşedinte. Cu această ocazie au fost primiţi în Asociaţie 17 noi membri, elevi de la clasele a V-a. Rostirea Legământului s-a făcut în interiorul Arcului de Triumf - simbol al cinstirii eroismului şi sacrificiului armatelor române, începând cu Războiul de Independenţă, până la Cel de-al Doilea Război Mondial. „A fost ales acest loc istoric şi această zi memorabilă, pentru a simţi mai profund trăirile acestei festivităţi. Momentul a fost imortalizat nu numai de către păncenii participanţi, ci şi de vizitatorii celebrului monument, care au dorit să se fotografieze cu elevii şi drapelele noastre. Mai multe posturi de televiziune au fost interesate de prezenţa şi activităţile desfăşurate de elevii pănceni, iar studenţii de la Facultatea de Jurnalism nu au ratat prilejul de a face un proiect de studiu pe această temă de interes naţional”, transmit reprezentanţii Organizaţiei Cultul Eroilor „Regina Maria“, din cadrul Liceului Tehnologic „Al. I. Cuza“ Panciu. Aceasta este prima organizaţie de acest fel din Vrancea, înfiinţată pe 1 Decembrie 2010 de profesorii Mihai Adafini şi Luminiţa Iliescu. (M. V.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
A.N.C.E."Regina Maria", acum 3788 zile, 14 ore, 38 minute, 50 secunde
Preşedintele Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor "Regina Maria"-Gl.mr.(r.) prof.univ.dr.Visarion Neagoe, apreciază efortul elevilor şi profesorilor Liceului Tehnologic Panciu, ca membri citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.