Educație

Info-Educaţie Primul curs de formare al noului CJE

Ziarul de Vrancea
2 dec 2013 937 vizualizări
Vineri şi sambătă la Colegiul “Unirea” componenţii noii echipe a Consiliului Judeţean al elevilor Vrancea au participat la primul curs de formare din mandatul lor, susţinut de profesoara Angela Sîrbu, pe modulul “Lucru în echipă”.

22 de tineri au participat la acest curs. Activitatea a debutat printr-o sesiune de cunoaştere continuand cu diverse jocuri de educaţie non-formală şi dezbateri. “În cadrul acesteia partipanţii au avut ocazia să relaţioneze unii cu alţii, lucru extrem de benefic deoarece Consiliul Elevilor este alcătuit dintr-o echipă în cadrul căreia comunicarea trebuie să fie pe primul plan. La finalul training-ului, cei prezenţi au plecat cu numeroase cunoştinţe despre închegarea unei echipe şi despre ce înseamnă cu adevărat Consiliul Elevilor, cunoştinţe pe care le vor aplica pe viitor în cadrul activităţilor viitoare”, transmit reprezentanţii CJE. (M. V.)

Concurs de informatică pentru şcolărei

Cei mai mici şcolari, precum şi preşcolarii pasionaţi de jocul pe calculator pot participa la concursul de informatică “Cupa Sărbătorilor de iarnă”, ajuns la a VIII-a ediţie, ce se va desfăşura la Palaţul Naţional al Copiilor.  Concursul , care va avea loc în perioada 9-15 decembrie, are trei secţiuni: grafică  - clasele 0-VII şi grădiniţă; poveşti ilustrate cls III-VII; prezentări în PowerPoint - cls III-VIII. Concursul face parte din proiectul interjudeţean “Printre fulgi de nea şi megabiţi” CAER 2014. Înscrierea se face pană pe 5 decembrie, iar tabelul elevilor participanţi trebuie înaintat pană pe 9 decembrie  la adresa emydumitru@yahoo.com, profesor Emilia Dumitru, Palatul Copiilor Focşani. (M. V.)

Elevii de la “Duiliu Zamfirescu” vor să trăiască fericiţi în ţara lor

Elevii Şcolii Gimnaziale „Duiliu Zamfirescu” Focşani au marcat sărbătoarea naţională a Marii Uniri, realizând mini-momente aniversare, în care şi-au exprimat mândria şi bucuria de a fi român. “Ceea ce a impresionat a fost implicarea voluntară a elevilor de la clasa a VIII-a A care au realizat un panou aniversar în care au prezentat semnificaţiile zilei de 1 Decembrie de la 1918. Ora de istorie a devenit astfel un catalizator pentru acţiunile individuale ale elevilor care au conştientizat importanţa evenimetului istoric şi mai ales ce înseamnă să-ţi iubeşti ţara”, transmite Pompilia Bărbosu, cadru didactic la şcoala “Duiliu Zamfirescu”. Vineri, elevii gimnazişti de la clasele a VI-a C şi a V-a B s-au alăturat celor mari, purtând inimi tricole prin care şi-au exteriorizat bucuria de a fi român şi credinţa că ei pot trăi fericiţi în ţara în care s-au născut şi au trăit bunicii şi părinţii lor. (S. T. )


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.