Educație

Bal în stil vintage pentru bobocii de la “Emil Botta”

Ziarul de Vrancea
29 nov 2013 2571 vizualizări
Spectacol inedit la Adjud! Balul Bobocilor de la Liceul “Emil Botta” a strans sute de elevi vineri seară la Casa de Cultură din oraş. După o pauză de trei ani, în care nu a mai fost organizat balul bobocilor, liceul a revenit cu forţe proaspete şi cu idei originale.Liceul “Emil Botta” din Adjud şi-a desemnat vineri seară elevii distinşi cu titlurile de “Miss şI Mister Boboc 2013” u caştigători sunt Andreea Spulber şI Bogdan Tache

Şapte echipe s-au înscris în competiţie şi au concurat, avand ca scop caştigarea titlului de rege şi de regină a balului. Premiul cel mare a fost adjudecat, însă, de echipa formată din Andreea Spulber şi Bogdan Tache, desemnaţi caştigători în unanimitate, de către juriul format din profesori şi sponsori. Pe locul al doilea în clasament au fost Cristina Popa şi George Alexa, iar locul al treilea a revenit echipei Melisa Karamusa – Andrei Bitere.

 Pană la premii, însă, concurenţii au trecut prin şase probe care le-au testat abilităţile. S-au prezentat, şi-au făcut declaraţii de dragoste, de agăţat sau de despărţire folosindu-se de cateva cuvinte impuse, au dansat, au interpretat roluri, au mutat cărţi de joc de pe o masă pe alta ajutandu-se doar de buze şi şi-au demonstrat talentele nebănuite - de la teatru, la bellydance.

Andreea Spulber, caştigătoarea balului, a impresionat juriul şi publicul deopotrivă. Vădit emoţionată, ea a mărturisit că se află la prima participare la un bal de acest gen. “După cum m-am pregătit şi după cum am abordat lucrurile, faptul că am făcut atatea repetiţii, aveam nişte aşteptări. Proba de talente am făcut-o într-o zi, pentru că am spus că fac ceva şi apoi am schimbat cu totul, pentru că nu puteam să realizez ceea ce mi-am propus.” Andreea şi Bogdan au făcut o echipă armonioasă şi pentru că au fost colegi în şcoala generală.

Bilete vandute în două ore

Tinerii talentaţi din Adjud au participat şi ei la eveniment

O noutate în organizarea balului a fost faptul că, spre deosebire de alţi ani, patru clase a XII-a s-au implicat şi au colaborat. “A fost o chestie grozavă! Pană acum, de obicei, se implicau cel mult două clase. N-avea cum să nu iasă bine!”, a declarat Mihaela-Izabela Boncea, membru în comitetul de organizare a balului. Alături i-au fost Elena Branzoi şi Ramona Chiper, consilier educativ.
Pe langă bobocii înscrişi în concurs, au performat, de asemenea, tinere talente locale. Roxana Alexe, Mălina Milea, Elena Rogozan şi CineCrew au ridicat publicul în picioare prin momentele lor de dans. La fel de apreciat a fost şi dansul grecesc realizat de caţiva elevi ai liceului. Pe scenă au urcat şi tineri cu veleităţi muzicale: Angela Batlan şi Iona – foste concurente la emisiunea “M-a făcut mama artist” – au interpretat cate două melodii. Teodora Ţucă, nelipsită de la evenimentele artistice din Adjud, a cantat melodia “Counting Stars”, în duet cu Dragoş Dumitriu, iar sora ei – Cătălina, a cantat “Read all about it”. Tanărul Bogdan Groza a avut, şi el, succes cu o parodie după filmul “Titanic”, adaptat zilelor noastre şi spaţiului mioritic.
Decorul de pe scenă a fost conceput în stil vintage, după cum şi-au dorit organizatorii. Ţinutele participanţilor au fost, de asemenea, desprinse din peisajul anilor 1920- 1960.  Biletele pentru acest bal s-au epuizat la numai două ore după ce au fost puse în vanzare. Pentru un loc pe scaun, liceenii au plătit 15 lei, iar în schimbul unui loc în picioare au dat 10 lei. Indiferent de preţuri, sala Casei de Cultură a fost plină ochi.
Şi, pentru că balul a avut loc în preajma zilei de 1 Decembrie, publicul a aplaudat cateva minute “pentru ţara noastră dragă”, aşa cum au precizat prezentatorii Andrei şi Cristina. Andrei Albei s-a aflat la cea de-a doua experienţă de prezentator, astfel că emoţiile au fost considerabil diminuate: “Lucrand cu publicul şi primind sprijinul publicului ne-a ajutat foarte mult şi pe mine, şi pe Cristina.”, a spus tanărul.
Pregătirile pentru acest eveniment au început în urmă cu aproximativ cinci săptămani şi s-au desfăşurat doar în afara orelor de curs, după-amiaza, pentru ca tinerii să nu fie nevoiţi să lipsească de la cursuri. Toate ideile privind probele de concurs au aparţinut elevilor, care şi-au pus, astfel, amprenta pe un eveniment organizat pană în cele mai mici detalii. “Eu chiar sunt mulţumită şi fericită!”, a adăugat Izabela Boncea, profesor de limba engleză şi organizator.
Premiile pentru participanţi au constat în bani, şedinţe foto, vestimentaţie, produse cosmetice şi flori. După încheierea balului, tinerii au rămas în compania invitaţilor special – Răzvan Krem Alexe (concurent “Romanii au talent”), acompaniat de Smokey şi de DJ Undoo. (Alina-Elena VASILIU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.