Educație

Locul I la olimpiada de economie

Camelia Stănilă
29 mar 2005 1552 vizualizări
Elevi vrinceni au obtinut rezultate bune si la limba romana, franceza, spaniola, fizica si disciplinele economice

Saptamina trecuta, in cadrul olimpiadelor nationale de economie si sociologie desfasurate la Constanta, elevii Colegiul National Unirea din Focsani au obtinut rezultate deosebite. Astfel, la disciplina economie, Andrei Budescu, din clasa a XII-a, a reusit sa se claseze pe primul loc. Datorita acestui rezultat la olimpiada, el va intra la facultate, la ASE, fara a mai sustine examen. La sociologie, Georgiana Susu, eleva in clasa a XI-a, a obtinut locul patru si mentiune. "Elevii nostri s-au comportat foarte bine si au respectat prestigiul Colegiului Unirea. Andrei Budescu a primit pentru locul I la Economie, pe linga diploma, si un premiu in bani. Saptamina aceasta, alti 42 de uniristi vor participa la fazele nationale la matematica, istorie, chimie si limbi staine. Sa speram ca si ei vor veni cu premii", ne-a spus Simion Ene, profesor de stiinte sociale la Colegiul National Unirea. La olimpiada nationala a disciplinelor economice, desfasurata la Timisoara, intreaga echipa a Colegiului Economic a obtinut premii si mentiuni. Marinela Andronic, clasa a XII-a, a primit premiul II, iar Adriana Cretu, clasa a X-a, a obtinut premiul III in concurs. Alice Cirjan si Diana Coman din clasa a XI-a, Stefania Marmureanu si Catalina Olaru din clasa a XII-a au primit mentiuni. Succesul lor s-a datorat si profesorilor care i-au pregatit si sustinut in concurs. Elevii vrinceni au obtinut doua mentiuni si la olimpiada de fizica, desfasurata la Iasi. Aceste rezultate au fost adjudecate de Dragos Sandulescu, clasa a VII-a Scoala "Duiliu Zamfirescu" si Elena Mustatea, clasa a X-a la CNU.

Mentiuni la limba romana si limbi straine

Olimpiada nationala de limba si literatura romana, desfasurata la Botosani, a adus elevilor vrinceni patru mentiuni si un premiu special. La clasa a VII-a, Ioana Alexandru de la Scoala "Stefan cel Mare" a obtinut o mentiune, la fel ca si Laura Ionescu, la clasa a VIII-a. Eleva Scolii "Stefan cel Mare" Focsani a obtinut si un premiu special pentru lucrarea din concurs. Ambele eleve sint pregatite de profesoara Roxana Vornic. Uniristii Andreea Palade, pregatita de profesoara Janet Voineag, si Paul Lungu, elevul Crinei Capota, ambii in clasa a IX-a, au primit si ei cite o mentiune. Lotul olimpicilor la limba romana a fost insotit de profesoara Nicoleta Sfetcu, iar din Comisia Nationala de Corectura a facut parte si profesoara Mirela Dumitru, de la Scoala "Stefan cel Mare".

Doua mentiuni au fost acordate si la limba franceza, in cadrul olimpiadei desfasurate la Rimnicu Vilcea, elevelor Natalia Costovici, clasa a XI-a la Liceul Pedagogic "Spiru Haret", si Virginia Stratulat, clasa a IX-a la Liceul "Ion Slavici" Panciu. In premiera pentru judetul Vrancea, Cristina Ursache, clasa a X-a la Liceul Pedagogic, a obtinut o mentiune la olimpiada de limba spaniola. Rezultatul este cu atit mai remarcabil, cu cit studiul limbii spaniole este optional la Liceul Pedagogic, iar participantii la olimpiada s-au "luptat" cu elevi care au si doua-trei ore pe saptamina la aceasta disciplina. In cursul acestei saptamini, elevii vrinceni participa la olimpiadele de matematica (Bistrita Nasaud), informatica (Galati), chimie (Constanta), istorie (Timisoara) si pedagogie- psihologie (Suceava).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.