Educație

Un nou proiect de conservare a biodiversităţii din situl Natura 2000

Sorin Tudose
29 nov 2013 2086 vizualizări
Proiectul de conservare a biodiversităţii se va întinde pe 30 de luni şi vizează circa 10 localităţi din Vrancea şi Buzău Asociaţia “Una e natura” Focşani a susţinut ieri o conferinţă de presă în cadrul căreia a fost lansat proiectul “Conservarea biodiversităţii în situl Natura 2000 ROSPA0141 Subcarpaţii Vrancei”, care are un buget în valoare totală de 4.228.760 lei, cofinanţare din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), prin Programul Operaţional Sectorial Mediu, Axa Prioritară 4, “Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protecţia naturii”.

“Astăzi (ieri n.r.) lansăm proiectul legat de Aria Protejată Subcarpaţii Vrancei, o arie care are 35 de mii de hectare din care o parte foarte importantă se află în judeţul nostru. În această arie protejată sunt 84 de specii de interes incluzand animale, păsări. Este vorba de un proiect POSDRU care are o durată de 30 de luni, activităţile fiind efectiv începute din acest moment. Proiectul se va desfăşura în Regiunea Sud Est, judeţele Vrancea şi Buzău şi cuprinde localităţile Poiana Cristiei, Carligele, Odobeşti, Ramnicu-Sărat, Focşani, Topliceni, Dumitreşti. Obiectivul principal constă în protejarea şi conservarea biodiversităţii din aria protejată amintită. Ca obiective specifice, ne axăm pe fundamentarea, elaborarea şi aprobarea de către autoritatea competentă de mediu a planului de management al ariei naturale ROSPA0141 Subcarpaţii Vrancei, respectiv formarea în randul comunităţilor locale a unei atitudini favorabile conservării biodiversităţii”, a declarat managerul de proiect Ciprian Bogoi, reprezentant al Asociaţiei “Una e Natura” din Focşani. Una dintre activităţi va consta în alaborarea planurilor, strategiilor şi a măsurilor de management pentru aria naturală protejată şi alte activităţi conexe. În ceea ce priveşte rezultatele, membrii asociaţiei urmăresc realizarea unui set de măsuri de conservare pentru speciile de importanţă comunitară, realizarea de hărţi cartate şi actualizate, dar şi o bază de date completă şi detaliată referitoare la speciile de păsări identificate. Proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), prin Programul Operaţional Sectorial Mediu, Axa prioritară 4 “Implementarea sistemelor adecvate de management pentru Protecţia Naturii”. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.