Educație

Biblioteca Judeţeană şi filala din Chişinău şi-au reînnoit acordul cultural

Sorin Tudose
22 nov 2013 1060 vizualizări
Filiala Bibliotecii Judeţene Vrancea din Chişinău a fost înfiinţată în 2004

Bibliotecarii vranceni au participat zilele trecute la evenimentul “Săptămana Uşilor Deschise de Biblioteca Publică Ştefan cel Mare Chişinău”. Sub genericul “Nici o zi fără carte”, programul s-a deschis printr-o conferinţă susţinută de scriitorul adjudean Liviu Ioan Stoiciu şi mai mulţi scriitori basarabeni. În prezenţa unui public numeros, şi-au susţinut prezentările invitaţi din România şi Republica Moldova, precum Teodora Fîntînaru, directorul Bibliotecii Judeţene Vrancea, Dumitru Crudu, directorul Filialei Chişinău şi moderator al discuţiilor, urmaţi de Vladimir Beşleagă, Silvia Caloian, Vitalie Răilean, Nicolae Spătaru, Emilian Gailaicu-Păun, Teo Chiriac, Arcadie Suceveanu, prezenţe marcante ale vieţii culturale din Chişinău. “Programul a continuat cu un recital din creaţia poeţilor copii din clasele primare, urmate de Duplexul  profesional - servicii novatoare pentru copii, iar Atelierul de scriere literară Vlad Ioviţă a încheiat prima zi a manifestărilor. Această vizită a constituit şi un bun prilej de reînnoire a acordului de colaborare şi susţinere profesională cu Filiala din Chişinău. Din 2004 până în prezent au fost distribuite de Biblioteca Judeţeană Vrancea către Filiala Ştefan cel Mare Chişinău aproximativ 4.000 de volume, în special literatură clasică în limba română, ce sunt la dispoziţia cititorilor din Chişinău”, transmit bibliotecarii vranceni. Biblioteca Judeţeană Vrancea va contribui în continuare la completarea fondului de carte, periodice culturale, documente audiovizuale şi electronice, precum şi alte bunuri culturale. De asemenea, periodic va avea loc un schimb reciproc de publicaţii din producţia editorială proprie şi vor fi susţinute stagii de studiu a bibliotecarilor de la Biblioteca Publică Ştefan cel Mare din Chişinău la Biblioteca Judeţeană Duiliu Zamfirescu Vrancea. Anul acesta s-au împlinit nouă ani de la înfiinţarea Bibliotecii Publice Ştefan cel Mare din Chişinău, filială a bibliotecii noastre, fondată în 2004 cu ajutorul Consiliului Judeţean Vrancea, respectiv Primăria Chişinău. (S. TUDOSE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.