Educație

Expozitie despre nasterea si moartea Universului

Ziarul de Vrancea
29 mar 2005 1379 vizualizări
Ineditele lucrari sint expuse la Biblioteca Judeteana.

Ieri, Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" a fost gazda unui eveniment inedit, o expozitie SF intitulata "Constelatia Iuliei, Galactica", semnata de tinarul artist Ovidiu Octavian Opait, student la Universitatea de Arte Vizuale si Design din Cluj- Napoca. Vernisajul a cuprins 20 de lucrari de grafica computerizata, dar si doua filme de opt minute care prezentau viziunea artistului asupra nasterii si mortii universului. "Totul a pornit ca un proiect pe calculator, plansele si filmele fiind facute cu instrumente neprofesionale. Daca se vizioneaza cu atentie filmul se poate observa ca meteoritii nu sint altceva decit mouse-ul de la calculator. In grafica computerizata am recurs la mici trucuri pe care in pictura nu le poti obtine", a dezvaluit Ovidiu Opait. Ideea unei explozitiei a pornit de la o banala discutie in tren despre universul propriu, pe care artistul a purtat-o cu o tinara pe nume Iulia. El spune ca fiecare dintre noi avem posibilitatea de a alege, de a ne crea un univers propriu, ireal, unde putem obtine raspunsuri la toate dilemele vietii. Lucrarile de grafica computerizata prezinta mici bucati de planete, meteoriti, nori galactici, galaxii intregi care au fost "botezate" de artist cu nume mai putin obisnuite, precum "paradisx9", "pantoful stelelor" sau "caremo". Ovidiu Opait nu este la prima expozitie, el fiind un colaborator permanent al Bibliotecii din Focsani care i-a mai gazduit alte doua prezentari. Ovidiu a lucrat la "Constelatia Iuliei" aproape o luna, el detinind "drepturile de autor" asupra intregii expozitii, mai putin asupra coloanei sonore a filmelor. " Eu am realizat filmele in intregime, mai putin muzica. Aceasta este semnata de Dido si Richard Claydermann. Am ales un gen de ambianta sonora care sa fie in acord cu ceea ce am expus prin fotografie si film", a mai spus Ovidiu Opait.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.