Economic

Vodafone a semnat un acord pentru achiziția firmei românești Evotracking

Ziarul de Vrancea
19 feb 2018 648 vizualizări

Vodafone România a semnat un acord pentru achiziția Evotracking, companie românească din domeniul Internet of Things (IoT), care deține marca EVOGPS, informează operatorul de telecomunicații

. Fondată în 2009, compania Evotracking este specializată în implementarea de soluții telematice avansate, fiind unul dintre cei mai importanți jucători pe piața locală a serviciilor destinate administrării flotelor auto. Portofoliul companiei cuprinde peste 40 de produse de management al flotelor, care permit urmărirea și monitorizarea în timp real a autovehiculelor, controlul consumului de combustibil, analiza comportamentului șoferului, precum și alte soluții telematice adaptate pentru companii din orice industrie, indiferent de dimensiunea acestora. Vodafone România oferă în prezent soluții de management al flotelor auto pentru companii de toate dimensiunile, indiferent de domeniul de activitate, folosite pentru localizare și monitorizare prin GPS a autovehiculelor, precum și soluții IoT pentru companii din diverse industrii precum retail, auto, logistică și utilități. „Aceasta este prima achiziție integrală pe care Vodafone România o face pe piața locală și reflectă calitatea business-ului Evotracking. Tranzacția ne consolidează poziția de lider în furnizarea soluțiilor IoT pe piața din România și ne va permite să le oferim clienților o gamă mai variată de tehnologii și de servicii”, a declarat Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România. Vodafone este lider global în domeniul Internet of Things, cu peste 63,9 milioane de SIM-uri de servicii IoT, iar acoperirea 4G în roaming pentru serviciile IoT este cea mai extinsă din lume, incluzând 109 țări. Prima rețea Narrowband Internet of Things (NB-IoT) lansată comercial de Vodafone a fost disponibilă în Spania, în ianuarie 2017, între timp, grupul lansând NB-IoT în nouă țări. În România, Vodafone este primul operator de telecomunicații care a testat cu succes o soluție bazată pe tehnologia NB-IoT, pentru industria de petrol și gaze, în noiembrie 2017.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.