Economic

VIDEO | Un fost ministru al Finanțelor îi recomandă șefului ANAF să înceapă controalele de la 1 iulie cu Marian Oprișan

Ziarul de Vrancea
21 iun 2022 8241 vizualizări
Într-o emisiune difuzată de postul de televiziune B1 TV, sâmbătă 18 iunie 2022, Gheorghe Ialomițianu, fost Ministru al Finanțelor  a sugerat ca să înceapă controalele anunțate recent de șeful ANAF că vor demara de la 1 iulie 2022 la persoanele fizice  cu Marian Oprișan.
Într-o emisiune difuzată de postul de televiziune B1 TV, sâmbătă 18 iunie 2022, Gheorghe Ialomițianu, fost Ministru al Finanțelor a sugerat ca să înceapă controalele anunțate recent de șeful ANAF că vor demara de la 1 iulie 2022 la persoanele fizice cu Marian Oprișan.

„Sunt persoane care au averi foarte mari, se știe. E chiar cineva de la Focșani, într-un domeniu foarte mare, și spunea că era proprietatea pe mama dânsului, acum spune că e în proprietatea lui, sunt foarte mulți care și-au trecut averi foarte mari, dar nu poți să începi un control de masă. Ai resurse puține și trebuie să ai probe foarte puternice, pentru că cei care au averi foarte mari vor avea și avocați foarte buni”, a spus Gheorghe Ialomițianu, fost ministru al Finanțelor, sâmbătă, 18 iunie 2022, într-o emisiune difuzată de postul de televiziune B1 TV, referindu-se la controalele anunțate recent de șeful ANAF și care vizează, începând cu 1 iulie 2022, „șmecheri care sfidează cu opulența și luxul pe care îl afișează”.

Ce a spus Gheorghe Ialomițianu pe B1 TV, despre controalele anunțate de ANAF

Întrebat cum sună anunțul făcut de ANAF și dacă era nevoie de el, fostul Ministru al Finanțelor, vicepreședintele PMP a afirmat: Nu era nevoie de anunț și chiar acest anunț a fost dus în derizoriu, deși există o prevedere legală din decembrie 2010 – impozitarea veniturilor a căror sursă nu este cunoscută, și atunci trebuie să compari cu evoluția averii, case, mașini, adică bunurile la vedere, nu orice. Această prevedere nu s-a aplicat. În momentul în care ai o diferență între creșterea de avere și venituri de peste 50.000 de lei, intri în control, dar drumul e lung pentru că s-ar putea casa respectivă să fie finanțată din credit, să fie donație, adică nu este peste noapte, iar unele informații trebuie să le transformi în probă.

Bun, vezi o persoană că apare pe Facebook în fața unei mașini – trebuie să demonstrezi că mașina respectivă e în proprietatea persoanei respective. Sau că vrea să meargă în excursie, e o poză pe Facebook că în nu știu ce stațiune este persoana respectivă – trebuie să vii cu probe, că, altfel, tot ceea ce constați o să cadă în instanță. E foarte greu, a explicat fostul ministru.

Sunt persoane care au averi foarte mari, se știe. E chiar cineva de la Focșani, într-un domeniu foarte mare, și spunea că era proprietatea pe mama dânsului, acum spune că e în proprietatea lui, sunt foarte mulți care și-au trecut averi foarte mari, dar nu poți să începi un control de masă. Ai resurse puține și trebuie să ai probe foarte puternice, pentru că cei care au averi foarte mari vor avea și avocați foarte buni, a mai spus Gheorghe Ialomițianu.

Președintele ANAF, Lucian Heiuș a anunțat vineri 17 iunie 2022 într-o conferință de presă susținută că începând cu 1 iulie 2022, ANAF va începe controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice ca sursă a obținerii averilor fiecărei persoane. Avem peste tot exemple de șmecheri care sfidează cu opulența și luxul pe care îl afișează, care cheltuie sume de bani exorbitante sfidând pe omul de rând și care în viața lor n-au plătit niciun impozit, iar când verifici veniturile pe care le au constați că ele sunt aproape inexistente", a afirmat Heiuș.

Principalele declarații făcute de președintele ANAF, Lucian Heiuș:

Unde sunt cele mai mari sume acumulate de persoane fizice și nu ar fi plătit taxe către stat

Potrivit lui Heiuș, în lei 104 miliarde lei (20 mld euro), din care:


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.