Economic

Românii sunt cei mai matinali și plini de energie angajați

Ziarul de Vrancea
23 apr 2018 1158 vizualizări

în schimb, mai bine de jumătate dintre germani nu-și doresc altceva decât să se întoarcă în pat și să poată adormi la loc, dimineața

Aproape jumătate dintre români (40%) spun că se simt plini de energie, imediat după ce s-au trezit, și că vor să își înceapă deîndată activitatea, urmați de francezi, în timp ce nemții sau cehii nu vor decât să de întoarcă în pat, arată un sondaj realizat de E.ON și Kantar EMNID în mai multe țări. Românii își adjudecă lejer primul loc în clasamentul celor mai energici „matinali” europeni, locul doi fiind ocupat, la o distanță considerabilă, de francezi, (29%). În schimb, mai bine de jumătate dintre germani nu-și doresc altceva decât să se întoarcă în pat și să poată adormi la loc, dimineața. Mai mult de atât, o treime dintre ei nici nu vor să vorbească sau să li se vorbească în prima oră de la trezire. Germania împreună cu Suedia (17 procente fiecare), cât și Marea Britanie și Republica Cehă (16 procente fiecare) sunt ultimele la capitolul “cine se scoală de dimineață, departe ajunge”, arată studiul. În contrast, un sfert dintre români susțin chiar că au cel mai bun randament, dimineața devreme, în timp ce doar 19 la sută recunosc că sunt morocănoși la prima oră. Cei mai productivi sunt turcii, 18% dintre aceștia declarând că se consideră persoane nocturne. În partea cealaltă a Europei, suedezii au cel mai bun randament al muncii pe timp de seară (23%). În schimb, însă, doar 10 la sută dintre români afirmă că sunt ceva mai productivi seara, iar în ceea ce privește eficiența la orele târzii procentajul celor energici scade dramatic, până la 5%. Rezultatele fac parte din studiul “Trăind în Europa, 2018”, în cadrul căruia E.ON și Kantar EMNID au chestionat circa 10.000 de oameni din Danemarca, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia și Ungaria.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.