Economic

Românii care merg la mare de 1 Mai vor plăti, în medie, 955 de lei/cameră

Ziarul de Vrancea
21 apr 2018 1155 vizualizări

Cea mai căutată stațiune este Mamaia u la polul opus se află: Saturn, Jupiter și Eforie Sud

Românii care merg la mare de 1 Mai vor plăti, în medie, 955 de lei pe cameră pentru trei nopți, cele mai căutate fiind stațiunile Mamaia, Mamaia Nord, Vama Veche și Eforie Nord. Cel mai scump pachet achiziționat a fost la un hotel de 5 stele din Mamaia, la un preț de 2.024 de lei, iar cel mai ieftin la un hotel de 3 stele din Jupiter, care a costat 279 de lei, pentru un sejur de trei nopți, a anunțat duminică agenția Litoralulromanesc.ro. Turiștii au început să-și rezerve sejurul de 1 Mai imediat după Revelion, însă vârful a fost înregistrat la începutul lunii aprilie. "Sunt, însă, și români care așteaptă până în ultimul moment pentru a cumpăra vacanțe la mare, iar pentru că vremea se anunță frumoasă, estimăm că un număr mare de turiști își vor face rezervări pentru 1 Mai în zilele următoare”, a declarat directorul agenției Litoralulromanesc.ro, Ștefan Necula, într-un comunicat. Ofertele last minute includ cazare pentru 3 nopți cu mic dejun la un hotel de 3 stele din Mamaia, spre exemplu, la un preț de 375 lei camera dublă. Pentru această mini-vacanță, românii au preferat să meargă pe litoralul românesc în stațiunile Mamaia, Mamaia Nord, Vama Veche și Eforie, la polul opus situându-se stațiunile Saturn, Jupiter și Eforie Sud.         Cei mai mulți aleg să petreacă trei nopți la mare, începând de sâmbătă, 28 aprilie, cu ieșire marți, 1 Mai. Tariful mediu pentru o camera este de 955 de lei, astfel că o persoană ar plăti 477 lei, în medie, pentru trei nopți de cazare. Zona de nord a stațiunii Mamaia are un grad de ocupare de peste 80% deja, fiind deschise majoritatea hotelurilor, cu excepția celor care au în derulare lucrări de modernizare. "În zona de nord a stațiunii se vor deschide toate cluburile, iar în această perioadă va avea loc festivalul Sunwaves. În paralel, în perioada 27 aprilie - 1 mai, se va desfășura și festivalul Bonheur, tot în Mamaia", a adăugat Necula. Litoralulromanesc.ro este cel mai mare vânzător de vacanțe în stațiunile autohone de la Marea Neagră, atât ca număr de turiști, cât și ca vânzări, înregistrând anul trecurt vânzări de 15 milioane euro.

Un pariu de 4,7 miliarde de dolari. Stars Group cumpără Sky Betting & Gaming

Compania candiană de pariuri Stars Group a convenit achiziția Sky Betting & Gaming, într-un acord evaluat la 4,7 miliarde de dolari, pentru -și extinde prezența pe segmentul pariurilor sportive și a crea cea mai mare companie de pariuri online listată la bursă, transmite Bloomberg. Stars Group va plăti suma convenită sub formă de numerar și acțiuni proprietarilor Sky Betting & Gaming, respectiv CVC Partners și Sky Plc, potrivit unui comunicat publicat de compania canadiană duminică. Operatorul PokerStars estimează că va obține aproximativ un sfert din venituri din pariuri sportive, segmentul de pariuri online cu cel mai mare ritm de creștere, incluzând și achizițiile recente din Australia. ”Produsul premium de pariuri sportive al Sky Betting & Gaming este completarea ideală a platformei noastre de poker, care este lider pe piață”, a declarat în comunicat directorul general Rafi Ashkenazi, care numește achiziția drept ”un moment de referință” pentru Stars Group. Potrivit acordului, Stars Group va plăti 3,6 miliarde de dolari în numerar și 37,9 milioane de acțiuni noi, la prețul consemnat de titlurile companiei la închiderea tranzacțiilor din 20 aprilie. Stars Group a precizat că a obținut o finanțare sub formă de datorii de 6,9 miliarde de dolari. După ce nu a reușit să preia compania rivală a Sky, William Hill, Stars Group obține o prezență semnificativă în Marea Britanie, cea mai mare piață de pariuri reglementată și un număr mare de posibili clienți pentru jocurile online de cazino și poker. Achiziția permite și reducerea dependenței de afacerile instabile cu jocul de poker, care anul trecut au general două treimi din veniturile Stars. Pariurile sportive online sunt legale în anumite forme în patru state americane. Situația s-ar putea schimba în condițiile în care Curtea Supremă analizează solicitarea statului New Jersey de a declara neconstituțională o lege din1992 care interzice pariurile sportive. Dacă instanța va accepta solicitarea, ar putea declanșa un val de state care să legalizeze pariurile pentru fotbal, basket și alte competiții. Acordul anunțat duminică vine după ce Stars Group a preluat luna trecută o participație mai mare la compania australiană CrpwnBet, care în consecință a cumpărat divizia australiană a William Hill.

Serviciile de ride-sharing și car-sharing pot urma modelul televiziunii prin cablu?

Este posibil ca serviciile de ride-esharing și de car-sharing să urmeze modelul televiziunii prin cablu sau al deținerii unui telefon în locuință? Directorul general al diviziei Uber operațiunilor Uber din America Latină, George Gordon, consideră posibil acest lucru, având în vedere că a afirmat la un forum al oamenilor de afaceri din regiune că nu a mai deținut un automobil de aproape 10 ani, relatează MarketWatch. ”Aceasta este una dintre schimbările pe care le aduce tehnologia”, a spus Gordon, potrivit unui tweet postat de unul dintre participanții la reuniune. Și alte persoane au avut o opțiune similară. În jur de 9% dintre persoanele care au vândut un vehicul în ultimul an au decis să nu cumpere unul nou, preferând să folosească în schimb servicii ca Uber și Luft, potrivit unui sondaj efectuat de Reuters și Ipsos în luna mai. Robert Farrington, fondator al site-ului financiar The College Investor, este unul dintre acei oameni. Cînd a venit timpul să își înlocuiască mașina pe care o avea de 10 ani și care avea la bord 100.000 de kilometri, acesta a decis să vadă cum se poate descurca fără mașină. În schimb, a plănuit să folosească Uber sau Lyft pentru majoritatea drumurilor sale. Familia sa încă deține o altă mașină, dar el s-a deplasat în mare parte folosind serviciile de ride-sharing. ”Cumpărarea unei mașini ar fi costat mai multe mii de dolari, iar obținerea unui împrumut ar fi avut un cost lunar de cel puțin 300 de dolari, incluzând și asigurarea, așa că ride-sharingul părea să fie o opțiune bună. În cel mai rău caz, dacă ride-sharingul nu funcționa aș fi cumpărat o altă mașină oricum”, a spus Farrington. Experimemtul său s-a dovedit un succes. Farrington a cheltuit doar 100-200 de dolari pe lună călătorind cu Uber și a constatat că disponibilitatea mașinilor este destul de bună, chiar dacă locuiește într-o suburbie. Oameni ca Farrington reprezintă doar vârful icebergului persoanelor care se pot lipsi de mașina proprie. Potrivit unui studiu, până la 25% dintre șoferii americani actuali ar putea beneficia de renunțarea la vehiculele lor în favoarea serviciilor de ride-sharing. Dar nu este vorba doar despre faptul că oamenii optează să renunțe la mașinile personale ci și despre faptul că mult mai mulți oameni optează să nu șofeze de la bun început. Între anii 1983-2014, procentajul oamenilor cu vârste de 16-44 de ani care dețineau carnet de conducere a scăzut de la 91,8% la 76,7%, potrivit unei cercetări realizate de Institutul de cercetări în domeniul transporturilor al Universității din Michigan. Cercetările au arătat că marea majoritatea a persoanelor care utilizează servicii de ride-sharing nu și-au schimbat comportamentul în privința opțiunii de a avea sau nu o mașină.

Injecție de 13 miliarde de dolari în capitalul Băncii Mondiale

Acționarii Băncii Mondiale au aprobat sâmbătă majorarea capitalului instituției financiare cu 13 miliarde de dolari, în urma căreia participația deținută de China va crește, dar vor crește și costurile de împrumut ale țărilor cu venituri mari și medii, între care se află și China, relatează Reuters. Planul va permite creșterea capacității de finanțare a Băncii Mondiale la aproape 80 de miliarde de dolari, în anul fiscal 2019, de la aproximativ 59 de miliarde de dolaro în 2017, și la o medie anuală de aproximativ de 100 de miliarde de dolari până în 2030. ”Am mărit de peste două ori capacitatea World Bank Group”, a declarat președintele instituției, Jim Yong Kim, prezent la reuniunile de primăvară ale FMI și Băncii Mondiale. Divizia comercială a Băncii Mondiale, International Finance Corp, va obține capital suplimentar de 5,5 miliarde de dolari, iar International Bank for Reconstruction and Development (IBRD) 7,5 miliarde de dolari plus o majorare de 52,6 miliarde de dolari a limitei de capitalul pe care îl poate atrage. Banca Mondială a decis să modifice termenii cu care IBRD acordă finanțare, astfel încât să obțină dobânzi mai mari din partea statelor aflate în dezvoltare, pentru a descuraja îndatorarea excesivă. Anterior, IBRD acorda finanțare în condiții egale pentru toți solicitanții, iar oficiali ai Trezoreriei americane au reclamat că creditează prea mult China și alte economii emergente mari. Ultima majorare de capital a Băncii Mondiale a avut loc în 2010. În 2015, China a înființat Banca Asiatică pentru Investiții în Infrastructură, care împrumută masiv țările în dezvoltare, prin intermediul băncilor guvernamentale de comerț exterior. Acordul majorează prezența Chinei în acționariatul IBRD la 6,01%, de la 4,68%, iar cea a Statelor Unite va scădea ușor de la 16,89% la 16,77%. Washingtonul păstrează însă reptul de veto în deciziile IBRD și IFC.

Flickr a fost cumpărată de SmugMug

Platforma foto online Flickr a fost cumpărată de compania SmugMug, care promite să revitalizeze serviciul, informează USA Today. Don MacAskill, CEO al SmugMug, a declarat că este hotărât să readucă la viață uitatul serviciu foto online, pionier în domeniu, care găzduiește fotografii și permite utilizatorilor să interacționeze. SmugMug, companie independentă, va menține Flickr ca o comunitate de sine-stătătoare a fotografilor profesioniști și amatori și îi va oferi resursele necesare, a mai spus MacAskill. El a refuzat să dezvăluie termenii achiziției care a fost făcută săptămâna aceasta. „Flickr este o comunitate minunată, formată din unii dintre cei mai pasionați fotografi din lume. Este un produs fantastic și un brand iubit, care livrează zeci de miliarde de fotografii pentru sute de milioane de oameni din lume. Flickr a supraviețuit și este esența întregii structuri a internetului”, a afirmat MacAskill. Acordul a pus capăt mai multor luni de incertitudine pentru Flickr, platformă a cărei soartă a fost nesigură de când, anul trecut, Yahoo a fost cumpărat de Verizon pentru 4,5 miliarde de dolari și s-a alăturat AOL în subsidiara Oath a Verizon.

Banca Transilvania vrea pachetul deținut de minoritari la Bancpost

Banca Transilvania a anunțat vineri că va iniția o ofertă de achiziționare a participațiilor minoritare din Bancpost, oferta de preluare vizând achiziționarea a 25.146.694 acțiuni din capitalul social Bancpost, adică 0,85% din numărul total de acțiuni cu drept de vot. ”Prețul oferit pentru o acțiune este de 0,2848 lei (prețul plătit de BT către Eurobank Group), iar oferta de preluare este valabilă în perioada cuprinsă între 25 aprilie și 29 iunie 2018, pentru orice acționar Bancpost interesat. Banca Transilvania va informa investorii privind rezultatele ofertei de achiziționare imediat după finalizarea procedurii”, a informat banca, într-un comunicat transmis Bursei de Valori București (BVB). Banca Transilvania a a anunțat la începutul lunii că a devenit proprietarul pachetului majoritar de acțiuni (99,15%) deținut de Eurobank Group la Bancpost, respectiv al acțiunilor deținute la ERB Retail Services IFN și ERB Leasing IFN. Odată cu finalizarea tranzacției dintre Eurobank Group și BT începe integrarea acestor entități în Grupul Financiar Banca Transilvania.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.