Economic

OMV Petrom a primit verde pentru achiziția companiei Eurospeed

Ziarul de Vrancea
15 mai 2018 1070 vizualizări

 Eurospeed SRL furnizează combustibil de aviație și prestează serviciile logistice pentru alimentarea cu combustibil a companiilor aeriene

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care OMV Petrom SA preia contractele pentru furnizarea de combustibil de aviație de pe Aeroportul Internațional Iași ale Eurospeed, arată un comunicat transmis miercuri de instituție. Eurospeed SRL furnizează combustibil de aviație și prestează serviciile logistice pentru alimentarea cu combustibil a companiilor aeriene și a altor categorii de beneficiari care operează zboruri pe Aeroportul Internațional Iași. „Autoritatea de concurență a analizat această operațiune și a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața romȃnească sau pe o parte substanțială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante. Decizia va fi publicată pe site-ul autorității de concurență, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial”, menționează Consiliul Concurenței. OMV Petrom SA este o companie petrolieră care desfășoară, în principal, activități de explorare și producție de hidrocarburi, vânzare de gaze naturale, rafinare țiței, vânzare de produse petroliere, precum și producere și vânzare de electricitate. „Compania își desfășoară activitatea fie direct, fie prin intermediul entităților sale afiliate, în România, în Kazahstan (doar explorare și producție hidrocarburi) și în Bulgaria, Serbia și Republica Moldova (doar vânzare de produse petroliere)”, arată comunicatul. OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze de aproximativ 61 de milioane de barili echivalent petrol (bep) în 2017. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe piețele din România și țările învecinate prin intermediul a 786 de benzinării, la sfârșitul lui 2017, sub două branduri, OMV și Petrom. OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51,01% din acțiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,64% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deține 9,9985%, iar 18,35% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori Londra. OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuții de circa 25,5 miliarde de euro sub formă de taxe, impozite și dividende plătite în perioada 2005-2017.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.