Economic

Numărul românilor cu averi de peste cinci milioane de euro a urcat cu 13%

Ziarul de Vrancea
12 mar 2018 811 vizualizări

Datele companiei de consultanță imobiliară Knight Frank arată că în țara noastră sunt 240 de persoane cu averi de peste 50 de milioane de euro

Numărul românilor cu averi de peste 5 milioane de dolari a crescut cu 13% anul trecut, la 3.720, de la 3.280 în 2016, iar al celor ce au active mai valoroase de 50 de milioane de dolari a crescut de la 210 la 240, cu 14%, arată datele companiei de consultanță imobiliară Knight Frank. Până în 2022 numărul ultrabogaților, cu averi mai mari de 50 de milioane de dolari va ajunge în România la 360 (creștere de 50%), iar numărul celor cu averi de peste 5 milioane de dolari va crește la 5.630 (51%), arată compania, care a lansat a 12-a ediție a The Wealth Report, studiu asupra averilor private globale. Studiul mai arată că numărul persoanelor ultra-bogate (cu active nete de 50 milioane de $ sau mai mult) a crescut pe plan mondial cu 10% în 2017, ajungând la 129.730 de persoane, cu o avere combinată de 26.400 miliarde de dolari. Populația ultra-bogată a crescut într-un ritm semnificativ mai rapid în 2017 decât în ultimii cinci ani, când creșterea cumulată a fost de 18%. Această tendința în crearea averilor reflectă avântul economiei globale de la începutul lui 2017. Previziunile solide ale specialiștilor în averi estimează o creștere cu 40% până în 2022 a averilor persoanelor ultra-bogate. Pe continente, evoluția celor ultra-bogat între 2012-2017 oferă o imagine mixtă: în timp ce numărul persoanelor cu active nete de 50 milioane de dolari sau peste a crescut în America de Nord (plus 31%), Asia (plus 37%) și Europa (plus 10%), celelalte cinci regiuni au experimentat scăderi, mai ales în America Latină și Caraibe (-22%) și în Rusia și spațiul CIS ( -37%). America de Nord rămâne cea mai bogată regiune a lumii, ea găzduind aproximativ 34% din ultra-bogați, adică peste 44.000. Europa (cu 35.180 de persoane ultra-bogate) a pierdut locul doi, care a fost preluat de Asia (cu 35.880 de persoane ultra-bogate). Datele au mai arătat că numărul persoanelor din lume cu active nete de 5 milioane de dolari sau mai mult a crescut cu 9% în 2017, iar numărul celor cu active nete de peste 500 milioane de dolari a urcat cu 11%. Metodologia de calcul a studiului a luat în considerare creșterea PIB, performanțele piețelor bursiere și a altor investiții, precum și tendințele de distribuție a averilor. Monedă joacă, de asemenea, un rol important. Datele sunt exprimate în dolari americani și, că urmare, schimbările monedelor locale în relație cu dolarul au avut și ele un impact, precizează autorii studiului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.