Economic

MOZAIC ȘTIRI ECONOMICE: evoMAG a lansat un serviciu de creditare online destinat firmelor

Ziarul de Vrancea
26 mar 2018 1527 vizualizări

Retailerul evoMAG a anunțat marți că firmele pot accesa credite exclusiv online pentru achiziția online de produse, în urma unui parteneriat cu TBI Bank. În prezent, clienții corporate generează 25% din vânzările evoMAG.

”Clienții business beneficiază de oferte dedicate, de consultanță, prioritate în soluționarea situațiilor de service, livrare gratuită indiferent de valoarea comenzii, garanție extinsă pentru produsele achiziționate, înlocuirea produselor defecte pe perioada reparației acestora etc.”, se arată în comunicat. Măsura vine în contexul în care retailerul are o cerere tot mai mare din partea IMM-urilor pentru soluții de finanțare diferite și adaptate nevoilor lor de flexibilitate, pe care antreprenorii să le poată accesa rapid, consideră directorul general al evoMAG, Mihai Pătrașcu. ”Creditul exclusiv online, oferit clienților evoMAG prin parteneriatul cu TBI Bank, este destinat companiilor mici și mijlocii care vor să se dezvolte și chiar să rezolve rapid un deficit temporar de lichidități”, a spus Mihai Pătrașcu. Procesul de obținere a creditului durează cinci minute și are loc exclusiv online, potrivit companiei. Totodată, aprobarea se face, de asemenea, online, fără a fi necesare o vizită la bancă sau deschiderea unui cont curent la TBI Ban

Niciun investitor nu s-a arătat interesat de privatizarea fabricii de seringi Sanevit Arad

Niciun investitor nu s-a arătat interesat de privatizarea fabricii de seringi de unică folosință ”Sanevit 2003” Arad în cadrul ultimei proceduri inițiate de Ministerul Economiei, care a preluat societatea în 2012 pentru a o salva de la faliment, însă de atunci mai multe încercări de privatizare au eșuat, iar din 2013 fabrica nu mai produce nimic. În august 2017, Ministerul Economiei, prin Departamentul pentru Privatizare și Administrarea Participațiilor Statului,  anunța intenția de relansare a activității Sanevit 2003 Arad, prin două modalități, respectiv achiziționarea pachetului de acțiuni deținut de statul român sau atragerea de investiții. Obiectul principal de activitate al fabricii este producția de aparatură și instrumente medicale, respectiv seringi și ace hipodermice sterile pentru o singură utilizare. Printre avantajele prezentate de minister în anunțul de privatizare se numără producția de seringi formate din trei componente, care corespund calitativ standardelor internaționale, producție flexibilă, adaptabilă la realizarea altor produse decât cele din domeniul principal de activitate, amplasarea fabricii cu front stradal pe DN 79, apropiere de granița de vest a țării, accesul rapid la aeroport, cale ferată și autostradă, dar și terenul intravilan din municipiul Arad pe care se află fabrica. Terenul are o suprafață de 30.000 de metri pătrați, ce permite ridicarea de noi clădiri industriale în cazul extinderii producției sau diversificării produselor fabricate. Într-un răspuns transmis, marți, Agenției News.ro, Ministerul Economiei arată s-au făcut demersuri pentru relansarea activității societății Sanevit 2003 S.A. Arad, dar niciun investitor nu s-a arătat interesat. ”În acest sens, s-a făcut publicitate prin mijloace electronice și au fost efectuate demersuri prin intermediul consilierilor și atașaților economici din cadrul ambasadelor, consulatelor și birourilor economice proprii din străinătate. Totodată, au avut loc și discuții cu potențialii investitori la sediul Ministerului Economiei. Până în prezent, nicio solicitare de includere a acestei societăți într-un sistem de afaceri nu a fost înregistrată”, precizează ministerul. Primele încercări de privatizare au fost făcute de Ministerul Economiei în 2015, la trei ani de când preluase fabrica arădeană. Atunci, societatea fusese scoasă la licitație la prețul de 32.684.998 lei, adică 7,4 milioane de euro la vremea respectivă. Au urmat încă două licitații fără oferte, înainte de ultima procedură de privatizare, lansată anul trecut.

Ionuț Dumitru: Avem un deficit neobișnuit pentru primele luni ale anului

România a înregistrat în luna februarie un deficit de 7,5 miliarde de lei, neobișnuit pentru primele luni ale anului când se înregistra un surplus, iar îngrijorătoare sunt creșterile înregistrate de cheltuielile cu salarii, asistență socială sau bunuri și servicii, a declarat, marți, Ionuț Dumitru, președintele Consiliului Fiscal, prezent la conferința "Meeting the Challenges of Volatility". "În februarie am avut un deficit foarte mare, la peste 7 miliarde de lei, în jur de 7,5 miliarde de lei, neobișnuit cumva pentru România în primele luni ale anului. Știm că în anii anteriori și istoric, întotdeauna, primele luni ale anului consemnau mai degrabă un deficit mic sau chiar surplus bugetar. Explicațiile sunt multiple. În primul rând au anumite cheltuieli temporare, cum au fost cheltuielile de înzestrare în armată, la care s-au adăugat și plățile de subvenții la agricultori, dar pe lângă acestea, pentru că nu aș fi îngrijorat neapărat de aceste cheltuieli temporare care probabil oricum erau bugetate, aș spune că ceea ce îngrijorează este legat de dinamica cheltuielilor recurente. Și anume cheltuielile cu salariile cresc foarte repede, peste ceea ce s-a bugetat", a spus Ionuț Dumitru. Potrivit acestuia, cheltuielile cu asistența socială cresc destul de repede și încă nu a intrat în vigoare creșterea punctului de pensie, programată pentru jumătatea anului. Acesta a menționat că la cheltuielile cu salariile începând cu martie vor fi creșteri destul de mari în Educație și Sănătate, care se vor adăuga efortului bugetar de până acum. De asemenea, cheltuielile cu bunurile și serviciile cresc foarte repede. Ionuț Dumitru susține că, pe parte de venituri, este inexplicabil cum încasările din accize scad față de anul trecut când accizele au fost crescute în septembrie. Totodată, impozitul pe profit în continuare are o performanță foarte slabă și înregistrează o scădere față de anul anterior. Conform președintelui Consiliului Fiscal, nici la contribuțiile sociale nu se înregistrează o performanță conform așteptărilor. "Cred că prioritar în primul rând este să ne colectăm taxele și impozitele așa cum ar trebui colectate. Este de neacceptat să ai un boom economic, o creștere economică de 7% și să ai încasări din accize și din impozitul pe profit mai mici în termeni nominali față de aceeași perioadă din anul anterior sau să ai la TVA o creștere de 3%, cum am avut anul trecut, când consumul am avut trimestre în care a crescut și cu 13% în termeni reali. Dacă adăugăm și indicele de preț probabil că discutăm de vreo 15%. Deci practic noi nu reușim să capturăm cu încasările la buget dinamica economică", a spus Ionuț Dumitru.

Acțiunile Facebook au scăzut cu peste 5%

Acțiunile Facebook au scăzut cu peste 5% în timpul tranzacțiilor de luni, după anunțarea de către autoritatea pentru protecția consumatorilor a unei investigații referitoare la modul în care compania a permis ca datele a 50 de milioane de utilizatori să ajungă în posesia firmei de consultanță politică Cambridge Analytica, relatează Reuters. Investigația Comisiei Federale pentru Comerț, care în general confirmă existența unei anchete numai în cazurile de interes public major, se adaugă presiunilor parlamentarilor din SUA și Europa ca directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, să explice cum au fost gestionate datele. Acțiunile Facebook au coborât pentru scurt timp sub 150 de dolari pe unitate, pentru prima oară din iulie 2017. În ultimele 10 zile, capitalizarea bursieră a Facebook s-a redus cu peste 100 de miliarde de dolari, de la apariția informațiilor că firma Cambridge Analytica a folosit datele utilizatorilor Facebook în campania prezidențială a lui Donald Trump din 2016. Compania se confruntă și cu nemulțumirea companiilor care își fac publicitate pe Facebook și a utilizatorilor, Retailerul american de componente auto Pep Boys și-a suspendat luni toată publicitatea făcută pe Facebook, alăturându-se companiei de internet Mozilla, care a procedat la fel săptămâna trecută. Presiunile politice sunt și ele în creștere. Comisia juridică din Senatul SUA a anunțat luni că i-a invitat pe directorii generali ai Facebook, Alphabet, compania mamă a Google, și Twitter să participe la o audiere, pe 10 aprilie, referitoare la confidențialitatea datelor. Comisia Europeană a cerut tot luni, Facebook, pri intermediul unei scrisori, să precizeze dacă date ale cetățenilor UE s-au aflat între cele folosite de firma de Cambridge Analytica.

Indicele Robor la 3 luni a urcat la 2,06%

Indicele Robor la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 2,06%, potrivit datelor publicate marți de Banca Națională a României (BNR). Robor la 3 luni este indicatorul principal în funcție de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei.  Luni, indicele a stagnat la 2,05% pentru a doua zi consecutiv. Totodată, indicele Robor la 6 luni a crescut marți de la 2,38% la 2,39%.La începutul lunii februarie, BNR a crescut rata dobânzii de politică monetară de la 2% la 2,25% pe an.

Grupul Alro a înregistrat un profit net consolidat de 391 de milioane de lei

Grupul Alro a înregistrat un profit net de 391 de milioane de lei, în 2017, față de un profit net de 71,5 milioane de lei în anul precedent, la o cifră de afaceri de 2,7 miliarde de lei, față de 2,3 miliarde de lei în 2016, informează compania. Producătorul de aluminiu Alro (ALR) a înregistrat un profit net de 318 de milioane de lei, față de un profit net de 67 de milioane de lei în 2016, la o cifră de afaceri de 2,47 miliarde de lei, de la 2,13 miliarde de lei, în 2016. "Grupul Alro a înregistrat cele mai ridicate rezultate din ultimii zece ani, reflectând îmbunătățirea activității operaționale care a generat un EBITDA de 566 de milioane de lei. Cifra de afaceri a grupului a crescut de asemenea, cu 18%, fiind rezultatul strategiilor noastre de succes, de creștere și de dezvoltare, alături de eforturile susținute ale echipelor noastre, în timp ce mediul de piață a fost unul pozitiv în 2017", a spus Marian Năstase, președintele Consiliului de Administrație al Alro S.A. "În același timp, această evoluție pozitivă a fost reflectată de piața de capital, precum și de prețul acțiunilor, care s-a apreciat cu 178% de la începutul anului, acțiunile Alro fiind unele dintre cele mai performante la Bursa de Valori București."


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.