Economic

MOZAIC ȘTIRI ECONOMICE:25.500 de locuri de muncă sunt vacante la nivel național

Ziarul de Vrancea
12 sep 2017 539 vizualizări

La nivel național sunt vacante 25.500 de locuri de muncă, cele mai multe fiind în Capitală și în județele Arad, Prahova, Sibiu și Dolj, în timp ce în Bacău, Suceava, Mehedinți și Giurgiu sunt cele mai puține locuri de muncă libere, potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).

Astfel, dintre cele 25.500 de locuri de muncă disponibile la nivel național, 4.085 sunt în București, în Arad - 2.451, Prahova - 2.307, Sibiu - 1.527, Timiș – 1.161, Dolj - 1.036, Iași – 927, Ilfov - 714, Cluj - 697, Teleorman - 567, Galați - 551, Alba - 534, Harghita - 425, Hunedoara - 499, Satu Mare - 498, Neamț - 496, Brașov - 459, Gorj - 454, Argeș - 447, Dâmbovița - 419, Constanța - 470,  Maramureș - 364, Olt - 364, Bistrița-Năsăud – 362, Vâlcea – 342, Mureș – 340, Ialomița – 320, Vaslui – 289, Brăila – 277, Călărași – 241, Tulcea – 233, Covasna – 218, Bihor – 212, Vrancea – 206, Caraș-Severin – 200, Botoșani – 197, Buzău – 154, Sălaj – 145, Giurgiu – 97, Bacău – 84, Mehedinți – 68, Suceava - 63. La nivel național, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat în industria confecțiilor (1.638), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (1.347), lăcătuș mecanic (1.280), lucrător comercial (1.106), agent de securitate (1.024), manipulant mărfuri (954), confecționer-asamblor articole din textile (857), vânzator (693), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet (635), ambalator manual (566).

Facebook ar putea avea profiluri private de utilizatori

Utilizatorii ar putea în curând să facă distincția între profilul personal public și profilul personal privat de Facebook. Facebook testează în prezent o nouă facilitate care ar putea fi lansată în perioada următoare. Este vorba de un profil personal privat, diferit de profilul personal public care poate fi văzut de toți prietenii. Cei de la Facebook știu că utilizatorii sunt reticenți în a completa profilul personal cu toate informațiile relevante. Unii dintre aceștia pur și simplu nu se simt confortabil să facă publice anumite informații personale. De aceea, Facebook crede că pentru aceste situații ar fi mai potrivit un profil personal privat. Un astfel de profil ar urma să fie vizibil doar unui număr redus de prieteni apropiați, cărora utilizatorul dorește să le ofere cât mai multe informații despre el. Dincolo de considerentele pentru care un astfel de profil este sau nu binevenit, un lucru este clar- această facilitate este o modalitate prin care Facebook încearcă să-și determine utilizatorii să spună cât mai multe despre ei. Facebook are nevoie de cât mai multe informații despre utilizatorii săi pentru ca reclamele să fie cât mai bine targetate. De aceea, un profil privat i-ar oferi utilizatorului iluzia intimității, însă informațiile respective ar ajunge oricum la Facebook.

Tăriceanu, despe legea achizițiilor: Suntem prea săraci ca să facem lucruri ieftine

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, la Parlament, că este necasară modificarea legii privind achizițiile publice pentru eliminarea criteriului celui mai scăzut preț la stabilirea câștigătorului unei licitații, dar și o dezbatere pentru a înțelege că „suntem prea săraci ca să facem lucruri ieftine și de proastă calitate”. „În ultimii ani, la noi a fost făcuă o mare eroare, și anume a aprecia proiectele exclusiv după preț. Ce s-a constatat este că de foare multe au fost semnate contractele, că furnizorii de servicii, de lucrări nu puteau să se încadreze în limitele de prețuri, urmau acte adiționale prin care prețul inițial era modificat”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu. Președintele Senatului a spus că este nemulțumit de forma actuală a legii achizițiilor și că e momentul să înțelegem că ne interesează și calitatea lucrărilor, nu numai prețul. „Eu sunt absolut frapat de proasta calitate a lucrărilor de infrastructură care au fost făcute în ultimii zece ani în România, mă refer aici la Autostrada Soarelui, la autostrada care merge de la Sibiu la Sebeș, lucrări făcute recent care s-au deteriorat, făcute prost, aici are o responsabilitate majoră si Ministerul Transporturilor prin entitățile din subordine care nu au verificat calitatea lucrărilor și nici nu cer executanților remedierea lor”, a mai spus Tăriceanu.

Daimler: Trecerea la vehiculele electrice ar trebui decisă de piață

Migrația de la mașinile echipate cu motoare cu combustie internă la vehiculele electrice ar trebui lăsată mai degrabă la latitudinea pieței decât să fie forțată prin introducerea unor cote, a afirmat marți directorul financiar al producătorului auto german Daimler AG, Dieter Zetsche, transmite Reuters. "Vrem să ajunge noi înșine la turație maximă, nu avem nevoie de cote pentru asta", a afirmat șeful Daimler la Salonul Auto de la Frankfurt. Uniunea Europeană nu intenționează să aplice cote pentru mașinile electrice în sectorul auto, care încearcă să se redreseze în urma scandalului în care a fost implicat grupul german Volkswagen, legat de motoarele diesel, a anunțat luna trecută un purtător de cuvânt al blocului comunitar. "Vorbind la modul general, Comisia Europeană caută modalități de a promova folosirea energiei și a transporturilor cu emisii scăzute de carbon, dar niciuna din ele nu include cote pentru mașinile electrice. Nu facem discriminări între diferitele tehnologii", le-a declarat jurnaliștilor oficialul UE.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.