Economic

MOZAIC ȘTIRI ECONOMICE: Un fost cancelar german intră în Consiliul de Administrație al Rosneft

Ziarul de Vrancea
29 sep 2017 216 vizualizări

Cea mai mare companie petrolieră rusă de stat, Rosneft, urmează să anunțe că fostul cancelar german Gerhard Schroeder va intra în Consiliul său de Administrație, relatează DPA.

Presa rusă scrie că Schroeder ar putea să fie numit președintele CA. Rosneft este sancționată, între alte entități, de către Uniunea Europeană (UE) de trei ani, în urma anexării Peninsulei ucrainene Crimeea de către Moscova. Schroeder, care a fost cancelarul Germaniei din 1998 și până în 2005, a declarat luna trecută că intrarea sa în Rosneft este o ”chestiune personală”. Fostul cancelar deține de asemenea funcții de conducere în legătură cu gazoductul Nord Stream, care transportă gaze naturale ruse către Germania. Oleoductul este deținut cu o cotă majoritară de către monopolul rus în domeniului exportului de gaze naturale Gazprom.

Autorizațiile pentru construcția de locuințe au urcat cu 11,2% în august

Numărul de autorizații de construcții pentru clădiri rezidențiale a crescut în luna august cu 11,2% față de aceeași lună a anului anterior, până la 4.415, după un ritm mai rapid în iunie, avansul fiind generat de creșterea cererii în trei regiuni ale țării, arată datele publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS). În iulie, numărul de autorizații a crescut cu 20% față de iulie 2016. Cumulat, în primele opt luni din acest an, numărul de autorizații de construcție pentru locuințe a crescut cu 6,2% față de aceeași perioadă din 2016, până la 27.605. Din numărul de autorizații eliberate în august, 62,8% au fost în localități rurale. Față de a opta lună din 2016, s-au înregistrat creșteri ale numărului de autorizații în trei regiuni.

"Distribuția în profil regional evidențiază o creștere a numărului de autorizații de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale față de luna iulie 2017, în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est (^133 autorizații), București-Ilfov (^83) și Nord-Vest (^78). Scăderi s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare: Centru (-92 autorizații), Sud-Muntenia (-23), Sud-Est (-19), Sud-Vest Oltenia (-18) și Vest (-9).", a informat INS.

În perioada 2009-2014, numărul de autorizații pentru clădiri de locuințe - care includ atât locuințele unifamiliale, cât și blocurile de apartamente - au scăzut cu 38%, arată statisticile oficiale, pe fondul căderii cererii de locuințe din partea populației.

Zboruri directe de la București către Toronto și Montreal din iunie 2018

Air Canada va opera pe Aeroportul Henri Coandă, din iunie 2018, patru curse săptămânale dus-întors pe rutele București – Toronto și București - Montreal. "Începând din 2018, compania aeriană Air Canada va opera zboruri directe de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București către principalele aeroporturi ale Canadei: Montreal și Toronto. Decizia companiei nord-americane a fost luată în urma discuțiilor cu șefii Companiei Naționale Aeroporturi București, care au convins reprezentanții Air Canada să opereze curse directe pe principalul aeroport al României", anunță Compania Națională Aeroporturi București. Compania Air Canada va opera zborurile directe pe Aeroportul Henri Coandă cu aeronave Boeing 767. Primele zboruri directe Air Canada spre/dinspre România vor fi: Montreal – București: 7 iunie, București – Montreal: 8 iunie,  Toronto – București: 9 iunie și București – Toronto: 10 iunie.

Pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București operează 47 de companii aeriene către 103 de destinații.

INS: 65,2% din populația României era racordată la sistemul public de alimentare cu apă în 2016

Populația deservită de sistemul public de alimentare cu apă a reprezentat 65,2% din totalul locuitorilor României în anul 2016, ponderea fiind de doar 30% în mediul rural, potrivit unui comunicat al Institutului Național de Statistică (INS), remis, vineri. În anul 2016, populația deservită de sistemul public de alimentare cu apă a crescut cu 218.691 persoane față de anul 2015, ajungând la 12.853.110 persoane. În mediul urban s-au înregistrat 10.040.392 persoane conectate la sistemul public de alimentare cu apă, reprezentând 94,9% din populația rezidentă urbană, iar în mediul rural 2.812.718 persoane, reprezentând 30,8% din populația rezidentă rurală a țării. La nivelul regiunilor de dezvoltare, ponderea cea mai mare a populației deservite de sistemul public de alimentare cu apă, în total populație rezidentă, s-a înregistrat în regiunea București-Ilfov (82,2%), urmată de regiunea Sud-Est (74,7%). În ceea ce privește volumul de apă distribuit, acesta a fost de 1,03 miliarde de metri cubi, cu 124,9 milioane de metri cubi mai mic decât în anul 2015. Cea mai mare cantitate de apă distribuită a fost către populație, respectiv 501,5 milioane de metri cubi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.