Economic

MOZAIC ȘTIRI ECONOMICE: Topul angajatorilor cu cele mai bune salarii

Ziarul de Vrancea
5 iun 2018 977 vizualizări

Clasamentul include companii precum: ING, HP, EY, Microsoft, Honeywell, Lidl și Orange

ING Romania, HP Inc, EY Romania, Microsoft Romania, Honeywell Romania, Lidl și Orange sunt companiile care oferă cele mai bune salarii, conform voturilor și opiniilor exprimate de utilizatorii platformei Undelucram.ro. Topul angajatorilor care oferă cele mai bune salarii și oportunități de dezvoltare profesională este un clasament făcut anual de comunitatea online a angajaților din România. “În general, topurile care se fac despre piața muncii și angajatorii din România, agregă toate informațiile și alcătuiesc un top general, la final de an. Avem foarte mulți utilizatori activi care evaluează companiile la care lucrează și credem că este important să luăm pulsul despre piața muncii periodic. Cu atât mai mult cu cât marile companii concurează, de multe ori, pe aceiași candidați și este important pentru ele să știe cum se poziționează față de concurență. Salariile sunt, încă, unul dintre elementele cheie atunci când un candidat decide unde să lucreze, alături de oportunitățile de creștere în carieră”, spune Costin Tudor, fondatorul platformei Undelucram.ro. Topul a fost alcătuit pe baza unui indice obținut din media notelor acordate angajatorilor de către utilizatori (angajați sau foști angajați) și numărul de evaluări. Topul ia în calcul exclusiv notele și părerile exprimate de utilizatorii înregistrați ai platformei Undelucram.ro pana la data de 1 iunie 2018. În topul angajatorilor care oferă cele mai multe oportunități de dezvoltare se află instituții financiare - ING Romania, Raiffeisen Bank, BCR - Banca Comerciala Romana, companii BPO&Servicii - Genpact Romania, HP Inc., Stefanini Romania, companii de consultanță - EY Romania, PwC Romania, Deloitte Romania, firme IT&C - Microsoft Romania, IBM Romania, Oracle Romania, producători - Continental Automotive Group, Emerson Romania, British American Tobacco Romania, companii de retail - Lidl Romania, Mega Image, Carrefour Romania, companii de telecomunicații - Vodafone Romania, Orange Romania, Ericsson Romania. Alte companii din topul angajatorilor care oferă cele mai bune salarii sunt BCR - Banca Comerciala Romana, Banca Transilvania, TELUS International Europe, Accenture Romania, PwC Romania, Deloitte Romania, Oracle Romania, IBM Romania, Continental Automotive Group, Emerson Romania, Kaufland Romania, Carrefour Romania, Vodafone Romania, Huawei Romania.

Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul urcat cu 6,7%

u una dintre cele mai mari creșteri a fost înregistrată în comerțul cu carburanți

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut, în aprilie 2018 față de aprilie 2017, atât ca serie brută cu 6,7% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 7,9%, arată datele transmise marți de Institutul Național de Statistică (INS). În martie 2018, față de martie 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul a crescut atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 3,4%, respectiv cu 5,2%. În luna aprilie 2018, comparativ cu luna aprilie 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, a înregistrat o creștere cu 6,7% ca urmare a creșterilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (11,2%), vânzările de produse nealimentare (plus 8,1%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (plus 2,7%). Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna aprilie 2018, comparativ cu luna aprilie 2017 a înregistrat o creștere cu 7,9% ca urmare a creșterilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (11,8%), vânzările de produse nealimentare (plus 9,3%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (plus 6,5%). În luna aprilie 2018, comparativ cu luna martie 2018, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, a crescut pe ansamblu cu 5,4%, ca urmare a creșterii comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (plus 18,1%) și vânzărilor de produse nealimentare (plus 6,3%).

Numărul turiștilor este în creștere cu 5,7%

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în perioada 1 ianuarie - 30 aprilie au însumat 3,03 milioane, în creștere cu 5,7% față de perioada similară a anului trecut. Din numărul total de sosiri, sosirile turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au reprezentat 77,1%, în timp ce turiștii străini au reprezentat 22,9%, ponderi similare cu cele din primele patru luni din 2017, potrivit datelor anunțate marți de Institutul Național de Statistică (INS). ”În ceea ce privește sosirile turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deținut-o cei din Europa (74,1% din total turiști străini), iar din aceștia 83,6% au fost din țările aparținând Uniunii Europene”, a informat INS. Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în perioada 1 ianuarie – 30 aprilie au însumat 5,73 milioane, în creștere cu 4,8% față de cele din perioada similară a anului trecut. Din numărul total de înnoptări, înnoptările turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au reprezentat 76,9%, în timp ce înnoptările turiștilor străini au reprezentat 23,1%. În ceea ce privește înnoptările turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deținut-o cei din Europa ( 73,6% din total turiști străini), iar din aceștia 82,2% au fost din țările aparținând Uniunii Europene. Durata medie a șederii a fost de 1,9 zile, atât la turiștii români cât și la turiștii străini. Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare a fost în primele patru luni de 23,2% pe total structuri de cazare turistică, în creștere cu 0,8 puncte procentuale față de aceeași perioadă din 2017. Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare s-au înregistrat la hoteluri (29,5%), hosteluri (17,8%), vile turistice (17,2%), pensiuni turistice (17%) și spații de cazare pe nave (16,4%). Pe județe, în perioada 1 ianuarie – 30 aprilie, numărul de sosiri ale turiștilor în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare turistică a înregistrat valori mai mari în Municipiul București (597.900), Brașov (380.700), Cluj (168.100) și Prahova (163.100), iar numărul de înnoptări ale turiștilor a înregistrat valori mai mari în Municipiul București (976.100), Brașov (767.000), Prahova (337.000) și Cluj (307.000). Cele mai multe sosiri ale turiștilor străini cazați in structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au provenit din Israel (73.200), Germania (72.500), Italia (69.100), Franța (42.800) și Regatul Unit (39.700).

Rata de utilizare a software-ului nelicențiat în România este de 59 de procente

În România, 59% din software-ul instalat pe computere nu este licențiat corespunzător, valoarea fiind în scădere cu 1 punct procentual comparativ cu studiul anterior al BSA, publicat în 2016. Pentru a reduce riscul atacurilor cibernetice și pentru a-și impulsiona creșterea, companiile din România ar trebui să evalueze ce software au în rețelele lor și să elimine software-ul nelicențiat, arată studiul 2018 Global Software Survey realizat de BSA Ă The Software Alliance Studiul măsoară volumul și valoarea software-ului neautorizat instalat pe computerele personale din mai mult de 110 de țări și regiuni și include aproape 23.000 de răspunsuri din partea consumatorilor, angajaților și directorilor de tehnologia informației. Utilizarea de software nelicențiat, desi într-un trend descendent, este încă foarte răspândită, arată studiul. Software-ul nelicențiat continua să fie utilizat pe tot globul la rate alarmante, reprezentând 37% din software-ul instalat pe computere, o scădere de doar 2 puncte procentuale față de 2016. Malware-ul asociat software-ului nelicențiat costă companiile din întreaga lume aproape 359 miliarde de dolari pe an. Directorii de tehnologia informației consideră că evitarea atacurilor de tip hacking la adresa datelor și a altor amenințări de securitate cauzate de malware reprezintă principalul motiv pentru a se asigura că software-ul din rețelele lor este pe deplin licențiat. Atunci când companiile adoptă măsuri pragmatice pentru a-și îmbunătăți gestionarea software-ului, își pot crește profiturile cu până la 11%, apreciază BSA.

Acțiunile Apple au atins un nivel record în prima zi a conferinței pentru dezvoltatori

Conferința anuală Worldwide Developer Conference (WWDC), organizată de Apple pentru dezvoltatori, nu interesează de obicei investitorii de pe piața de capital, potrivit datelor firmei BTIG, dar acțiunile producătorului iPhone au contrazis luni această tendință, atingând un nivel record la închidere, transmite MarketWatch. Cea de-a 11-a ediție a conferinței anuale a debutat luni, iar printre noutățile anunțate s-au aflat aplicații pentru realitatea augmentată, destinate viitorului sistem de operare pentru dispozitive mobile, iOS 12, o aplicație care folosește tehnologia AR pentru cartografierea dimensiunilor obiectelor reale, modificări aduse aplicațiilor pentru acțiuni, știri și CarPlay și emoji animate, personalizare, numite ”memoji”. Acțiunile Apple au crescut luni cu până la 1,7%, la un nivel record atins în timpul tranzacțiilor, iar ulterior au închis în urcare cu 0,8%, la un maxim de 191,83 dolari pe unitate. A fost o mare surpriză că acțiunile au crescut și încheiat luni la un nivel record, arată datele BTIG, și ar fi o surpriză și dacă acțiunile vor crește și marți. ”Este notabil faptul că acțiunile Apple nu au închis niciodată în creștere în prima zi a WWDC, în medie au încheiat tranzacțiile în scădere cu 1,2%”, potrivit  BTIG. De obicei, investitorii au vândut acțiuni Apple și cu o zi înainte de începerea conferinței. Totuși, creșterea de 4,4% înregistrată de acțiunile Apple în ultima lună este apropiată de performanțele înregistrate în trecut înaintea conferințelor anuale pentru dezvoltatori ale companiei. Creșterea acțiunilor a urcat capitalizarea bursieră a gigantului de tehnologie la 942,9 miliarde de dolari. Bazate pe o expunere de 4,915 miliarde de acțiuni, la 20 aprilie, Apple ar mai avea nevoie de o creștere de 6,1% de la nivelul actual pentru a ajunge prima companie evaluată la 1.000 de miliarde de dolari. De la începutul acestui an, acțiunile Apple au crescut cu 13,4%, în timp ce indicele Nasdaq a avansat cu 10,2%, iar Dow Jones cu 0,4%.

Vodafone a încheiat un acord cu Telekom Romania

Vodafone România a încheiat un acord cu Telekom Romania pentru servicii wholesale, pe baza căruia Vodafone va putea lansa servicii de internet fix și TV, folosind rețeaua de fibră optică a Telekom Romania din zonele urbane, informează compania. „În plus față de oferta comercială existentă, clienții noștri vor beneficia, după implementarea acordului, de pachete convergente, care vor include servicii mobile, servicii fixe în bandă largă și de televiziune, însoțite de aceeași calitate a serviciilor de care se bucură deja în relația cu noi”, a declarat Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România. Pe segmentul de clienți persoane fizice, Vodafone România oferă servicii de voce și date mobile, precum și serviciul de streaming video și de muzică 4GTVplus .Cele două companii vor continua să concureze independent pe piață, fiecare dintre ele urmându-și propriul plan de dezvoltare, în concordanță cu strategiile comerciale și de business autonome.

Șeful Starbucks părăsește compania după 36 de ani

Președintele executiv al Starbucks, Howard Schultz, a declarat că își dă demisia după 36 de ani în care a luat parte la creșterea companiei de la un lanț de cafenele locale la o putere globală, el neexcluzând o potențială canddiatură la Președinția SUA, scrie BBC. Schultz va renunța la poziția sa din consiliul de conducere pe 26 iunie. Decizia a ridicat întrebări privind ambițiile sale politice. Într-un interviu pentru New York Times, Schultz nu a exclus o candidatură la președinție: „Unul dintre lucrurile pe care vreau să le fac în următorul meu capitol este să îmi dau seama dacă aș putea la rândul meu să dau înapoi. Nu știu încă ce înseamnă acest lucru”. El a adăugat: „Vreau să îmi servesc țara, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să candidez într-o funcție publică pentru a face acest lucru”.

Vedetele Festivalului de film de la Cannes au băut apă românească

Apa românească Aur'a a fost prezentă la circuitul de Formula 1 Grand Prix Monaco, ajungând pe mesele bogaților lumii care și-au permis să plătească o mică avere pentru a urmări calificările și cursa de la cele mai bine poziționate terase de pe circuit. Pentru al doilea an consecutiv, apa Aur'a a fost prezentă și la serile Festivalului de Film de la Cannes, în acest an participând și la Gala VIP Belgium, un eveniment care s-a desfășurat în cel mai exclusivist hotel din stațiune, Majestic Barriere. ”Apa Aur'a și-a început aventura la Grand Prix Monaco 2018 cu o petrecere pe Yacht în Monaco Port, eveniment sofisticat, rafinat și dedicat unui public exclusivist. Sâmbătă și duminică, 26 și 27 mai, apa a fost în compania selectă a bogaților lumii care și-au permis să plătească o mică avere pentru a urmări calificările și cursa de la cele mai bine poziționate terase de pe circuit: Caravelle și Heracles, unde nu au beneficiat doar de o panoramă privilegiată ci și de mâncăruri rafinate, băuturi premium și de apa românească Aur'a”, a anunțat marți compania. Pentru al doilea an consecutiv, Aur'a a fost prezentă și la serile Festivalului de Film de la Cannes. Apa românească a fost prezentă și la Gala VIP Belgi


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.