Economic

MOZAIC ȘTIRI ECONOMICE: Schimbare dramatică în topul miliardarilor în doar câteva ore

Ziarul de Vrancea
28 iul 2017 571 vizualizări

Directorul general și fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a scăzut din nou pe al doilea loc în clasamentul celor mai bogați oameni din lume, după câteva ore în care a fost în vârf, în urma unei deprecieri a acțiunilor companiei sale, relatează Time.com

 Acțiunile Amazon au scăzut cu aproximativ 3% după ce, joi după-amiază, grupul a anunțat rezultatele financiare pentru al doilea trimestru al anului. Astfel, averea lui Bezos a scăzut de la 90,9 miliarde de de dolari la 89,8 miliarde de dolari. Bill Gates, care are o avere de 90,8 miliarde de dolari, se află din nou pe primul loc. Joi dimineață, acțiunile companiei au ajuns la un nivel record, dar s-au depreciat după ce Amazon a anunțat un venit net de 197 de milioane de dolari – o scădere cu 77% față de venitul de 857 de milioane de dolari din al doilea trimestru al anului trecut. De asemenea, Amazon a estimat că, în trimestrul în curs, fie va înregistra pierderi ale venitului operațional de până la 400 de milioane de dolari, fie un câștig de până la 300 de milioane de dolari. Aceste cifre sunt mult sub estimările anterioare de venit, de 900 de milioane de dolari. Jeff Bezos este al șaselea nume care ajunge pe primul loc în clasamentul celor mai bogați oameni din lume în ultimii 30 de ani. Bill Gates fost cel mai avut om din lume în ultimii patru ani. Lansat în 1994 ca un magazin de cărți electronice, Amazon a remodelat peisajul retail-ului din Statele Unite și nu numai. Amazon mai este recunoscut și pentru serviciile sale de cloud precum și pentru ambițiile din ce în ce mai mari ca producător de hardware și de software. Jeff Bezos, care a fost și unul din primii investitori Google, deține companii importante precum IMDB.com, serviciul de streaming video pentru jocuri Twitch sau Blue Origin, compania spațială care rivalizează cu Space X. Ministrul Transporturilor: Până la sfârșitul anului vom inaugura 90 de kilometri de autostradă. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, vineri, la Arad, că își va respecta angajamentul privind numărul de kilometri de autostradă care vor fi dați în folosință în 2017, afirmând că este vorba despre 90 de kilometri, în timp ce pentru 800 de kilometri vor fi lansate procedurile de licitație. Prezent pentru a inspecta un șantier din Arad, ministrul Răzvan Cuc a fost întrebat de jurnaliști câți kilometri au autostradă vor fi deschiși în acest an, el spunând că este vorba despre 90, așa cum anunțase anterior. ”Am spus că până la sfârșitul anului vom inaugura 90 de kilometri de autostradă. Primii 15 i-am dat în folosință pe Lugoj-Deva lotul II, urmând să deschidem loturile III și IV Sebeș-Turda, loturile III și IV Lugoj-Deva și intrarea în București pe cei trei kilometri. Am discutat cu constructorii și fiecare și-a asumat termenele, dar vreau să văd că se respectă și din punct de vedere al calității”, a spus ministrul. Totuși, Răzvan Cuc a declarat că a fost săptămâna trecută în inspecție pe unele șantiere și a fost dezamăgit de mobilizarea pe care a găsit-o.

Managerii se așteaptă la creșterea afacerilor în toate sectoarele

Directorii firmelor din România se așteaptă la o creștere a activității în industrie, construcții, servicii și comerț în perioada iulie-septembrie și la o creștere moderată a prețurilor în toate domeniile, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS). Datele arată unele modificări față de raportul anterior privind tendințele economice, publicat la finalul lunii iunie, când managerii estimau o creștere mai mare a afacerilor din comerț și construcții. Pentru intervalul iulie-septembrie, cel mai mic sold conjunctural privind activitatea este în industria de prelucrare, plus 8%, în scădere față de cel din raportul anterior (plus 10%). "Pentru activitatea de fabricare a tutunului și pentru activitatea de fabricare a băuturilor se va înregistra o tendință de creștere accentuată (solduri conjuncturale plus 43%, respectiv plus 41%)", se arată în raportul INS. Soldul conjunctural reflectă diferența dintre așteptările pozitive și cele negative exprimate de către managerii chestionați. Un sold pozitiv reflectă un număr mai mare de companii care au așteptări de creștere a activității sau a comenzilor, în timp ce un sold conjunctural negativ reflectă așteptări de scădere a activității în sectorul analizat. Managerii au așteptări ceva mai pesimiste în privința activității din servicii, cu un sold conjunctural de plus 13% (plus 14% în raportul precedent). De asemenea, și activitatea din construcții este așteptată să crească, dar estimările sunt mai reduse, soldul conjunctural pentru perioada iulie-septembrie fiind de plus 15% (plus 26% în raportul anterior). În comerț, activitatea economică este așteptată să înregistreze o creștere accelerată, soldul fiind plus 22% (plus 14% în raportul anterior). Managerii prevăd creșteri moderate ale numărului de angajați în comerț și servicii și o relativă stabilitate în construcții și industrie. Astfel, în comerț se așteaptă o creștere ușoară a numărului de salariați, cu un sold conjunctural de plus 9 (plus 12% în raportul anterior). În servicii, așteptările au crescut în această privință, cu un sold conjunctural de plus 6% (plus 4% în raportul precedent). În construcții și în industrie sunt estimate creșteri foarte mici ale personalului, cu solduri conjuncturale de plus 5%, respectiv plus 3%.

Verificări la structurile externe ale Ministerului Turismului

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a solicitat Corpului de control al premierului Mihai Tudose să cerceteze activitatea birourilor de promovare externă, controlul demarând în urmă cu două zile. Măsura vine după ce ministrul Dobre a decis în urmă cu trei luni desființarea birourilor de promovare din străinătate. ”Am rugat Corpul de control al premierului să se ocupe de aceste verificări. Controlul a demarat în urmă cu două zile. Actele sunt la sediul Ministerului Turismului și privesc toată activitatea birourilor de promovare din străinătate”, a declarat ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, pentru News.ro. Acesta estimează că va avea deja primele concluzii într-o lună-două. Ministerul Turismului a decis în urmă cu trei luni să desființeze birourile externe de promovare, motivând nereguli descoperite de Curtea de Conturi a României. Este vorba de birourile din Berlin, Roma, Viena, Londra, Varșovia, Moscova, Paris și New York, fiecare cu câte un angajat. Patronatele din turism și reprezentanți ai sectorului au criticat această măsură, motivând că măsura va avea efecte negative și că nu au existat consultări înainte.

Grupul Renault, profit net de 2,42 miliarde euro în primul semestru

Constructorul auto francez Renault a realizat în primul semestru o cifră de afaceri mai mare cu 17,3%, ajungând la 29,53 miliarde euro, în timp ce rezultatul net a fost de 2,416 miliarde euro, în creștere cu 54,2% față de perioada similară a anului trecut. Excluzând impactul consolidării AvtoVaz, cifra de afaceri a grupului a urcat cu 12,2%, la 28,246 miliarde euro. Înmatriculările au crescut cu 10%, pînă la 1,88 milioane de unități. De asemenea, marja operațională a grupului reprezintă 6,2% din cifra de afaceri, adică 1,82 miliarde euro. Rezultatul din exploatare al grupului Renault s-a ridicat la 1,78 miliarde euro, în creștere cu 21% față de aceeași perioadă a anului trecut. „Grupul afișează noi cifre record pe primul semestru. Aceste rezultate sunt efectele planului nostru de reînnoire a gamei, de extindere geografică, dar și al angajamentului tuturor salariaților”, a declarat Carlos Ghosn, președintele-director general Renault. De asemenea, contribuția companiilor asociate, mai ales a Nissan, este de 1,31 miliarde euro, față de 678 milioane de euro în primul semestru din 2016. Contribuția Nissan a fost influențată de vânzarea acțiunilor pe care le deținea la furnizorul Calsonic Kansei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.