Economic

MOZAIC ȘTIRI ECONOMICE: eMag anunță că anul acesta Black Friday va avea loc pe 17 noiembrie

Ziarul de Vrancea
25 oct 2017 500 vizualizări

Cea de-a șaptea ediție a evenimentului de shopping Black Friday va avea loc în 17 noiembrie, iar retailerul online eMag a anunțat miercuri că va avea peste două milioane de produse în ofertă.

Produsele vor putea fi achiziționate și în rate fără dobândă, prin intermediul cardurilor partenere, iar în această ediție vor participa și peste 4.000 de selleri din marketplace, potrivit eMag. Din 2011, când eMag a organizat pentru prima dată Black Friday în România, fenomenul a avut creșteri considerabile în fiecare an. Un studiu realizat de Kantar Millward Brown după ediția de anul trecut a Black Friday a arătat că 94,3% din populația cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani auzise de eveniment. Același studiu a confirmat preferința tot mai ridicată a românilor pentru cumpărăturile online: de Black Friday, 47,5% din cei care au achiziționat ceva au comandat online, în timp ce pentru offline au optat 41,5%, iar 11% au îmbinat ambele modalități. Cel mai mare retailer online din România, eMag, a fost, în 2016, destinația principală a celor care au cumpărat ceva de Black Friday, fiind ales de 36,8% dintre cumpărători. ”Având în vedere creșterea constantă de la an la an, ne așteptăm ca și Black Friday-ul de anul acesta să fie un nou record, din toate punctele de vedere”, a declarat directorul general al eMag, Tudor Manea, în cadrul comunicatului. eMag a obținut în România anul trecut o cifră de afaceri de 2,02 miliarde de lei, în creștere cu 45% față de 2015, iar numărul de produse vândute de companie a fost dublu în 2016 față de 2015.

Smartphone-urile sunt mai scumpe în medie cu 7% față de anul trecut

Un studiu recent arată că prețul mediu de vânzare al smartphone-urilor a crescut cu 7 procente în ultimul trimestru față de aceeași perioadă a anului trecut. Conform GfK, în ciuda creșterii din ce în ce mai mici a numărului de unități vândute, producătorii de smartphone-uri reușesc să-și crească veniturile datorită cererii din ce în ce mai mari pentru smartphone-urile mai scumpe, care duce la creșterea prețului mediu de vânzare. Deși creșterea vânzărilor în Q3 2017 este de doar 3%, cu 366,6 milioane de unități livrate, valoarea vânărilor a ajuns la 116,8 miliarde de dolari, cu 10 procente mai mare decât aceeași perioadă a anului trecut. Creșterile de vânzări și venituri vin în principal din trei regiuni: Europa Centrală și de Est, China și America Latină – regiuni care în mod tradițional avantajau dispozitivele ieftine. În Europa Centrală și de Est vânzările au crescut cu 9 procente, însă, și mai important, regiunea înregistrează cea mai mare creștere a veniturilor. Acestea au crescut în Q3 cu 26% de la an la an, ajungând la 5,4 miliarde de dolari. Cea mai mare creștere în ceea ce privește unitățile livrate se înregistrează în America Latină. În principal datorită Braziliei, aici fiind vândute 27,8 milioane de unități, cu 11% mai mult decât în 2016. China, deși înregistrează o creștere a vânzărilor cu doar 5 procente, aduce o creștere a veniturilor de 20% față de același trimestru al anului trecut, semn că și aici a crescut cererea pentru smartphone-urile mai scumpe. GfK estimează că anul cesta vor fi vândute, în total, aproximativ 1.478 milioane de smartphone-uri, cu 4% mai mult decât anul trecut. Veniturile ar trebui să ajungă la 478,3 miliarde de dolari, o creștere anuală de 10%.

Lexus renunță la parteneriatul cu Weinstein Company

Lexus, marca de lux a Toyota Motor Corp., a anunțat că renunță la parteneriatul cu Weinstein Co., în urma scandalului sexual în care este implicat unul dintre fondatorii companiei, producătorul Harvey Weinstein. Lexus era sponsor al reality show-ului „Project Runaway”, produs de Weinstein Co., și coorganiza Lexus Short Films, proiect dedicat tinerilor regizori care doreau să colaboreze cu firma de producție. „Lexus a ales să încheie acordul cu The Weinstein Company prin care susținea stidiourile cinematografice pentru anumite filme și proiecte pentru televiziune”, a transmis un reprezentant al mărcii, citat de Reuters. Cel de-al 16-lea sezon al „Project Runaway”, care a fost finalizat, este ultimul în care apar mașini Lexus. Scandalul „Weinstein” a început pe 5 octombrie, după ce The New York Times și The New Yorker au publicat articole în care mai multe femei îl acuzau pe producător de hărțuire sexuală. Între ele, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow și Angelina Jolie, Cara Delevingne, fotomodele și angajate ale lui Harvey Weinstein. În plus, alte femei, între care se numără Rose McGowan, îl acuză de viol.

Facebook, lovitură într-un proces referitor la confidențialitatea datelor

Facebook a primit o lovitură marți, când un consilier de la Curtea Europeană de Justiție a afirmat că autoritățile pentru protecția datelor personale din UE au dreptul să ia măsuri împotriva companiei, dacă aceasta încalcă legislația referitoare la confidențialitate, relatează Reuters.Facebook are sediul european în Irlanda și a argumentat că doar autoritatea pentru protecția datelor din această țară are dreptul să verifice modul în care compania procesează datele utilizatorilor din Europa. Și alte autorități de reglementare europene, între care cele din Franța. Belgia și Germania, au luat măsuri împotriva companiei americane. Yves Bot, consilier general la Curtea de Justiție a UE, a afirmat într-o opinie fără caracter obligatoriu că orice autoritate națională de reglementare poate lua măsuri împotriva unei companii care nu respectă legile referitoare la protejarea datelor, în contextul activităților acesteia în țara respectivă, chiar dacă compania este înregistrată în alt stat membru.

Kaspersky: Atacul ransomware Bad Rabbit a vizat în special Rusia

Atacul de tip ransomware Bad Rabbit, care a afectat marți organizații din mai multe țări, a făcut victime în special în Rusia, infectând dispozitivele prin intermediul unor site-uri compromise ale unor organizații media, a anunțat miercuri producătorul rus de soluții de securitate cibernetică Kaspersky Lab. Bad Rabbit a afectat marți și alte țări în afară de Rusia, printre care Ucraina, Germania și Turcia, iar atacul a avut asemănări cu altele de tip ransomware din acest an. "Potrivit datelor Kaspersky Lab, majoritatea victimelor vizate de aceste atacuri provin din Rusia. De asemenea, am văzut atacuri similare, dar mai puține, în Ucraina, Turcia și Germania. Acest ransomware infectează dispozitivele prin intermediul unui număr de site-uri compromise ale unor organizații media din Rusia”, se arată în comunicat publicat miercuri de Kaspersky Lab. Atacul a fost direcționat împotriva rețelelor corporate, folosind metode similare cu cele din atacul ExPetr, potrivit Kaspersky Lab. Cu toate acestea, compania nu poate confirma că Bad Rabbit are legătură cu ExPetr, investigația fiind încă în derulare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.