Economic

MOZAIC ȘTIRI ECONOMICE: O piață de Bitcoin a pierdut 60 de milioane de dolari în urma unui atac informatic

Ziarul de Vrancea
7 dec 2017 1038 vizualizări

Hackerii au reușit să fure 60 de milioane de dolari în Bitcoin după ce au trecut de măsurile de securitate ale uneia dintre cele mai cunoscute companii care oferă tehnologii pentru minarea monedelor virtuale.

NiceHash, o piață de Bitcoin care furnizează software-ul necesar minării celor interesați să-și folosească resursele propriilor sisteme pentru a genera monede virtuale, a anunțat că a fost victima hackerilor. Aceștia au furat 4.736,42 BTC care, la valoare actuală, reprezintă peste 60 de milioane de dolari. Ca urmare a spargerii, cei de la NiceHash au oprit operațiunile pentru cel puțin 24 de ore, până când vor descoperi cum s-a produs spargerea și cât exact a fost furat. Între timp, utilizatorilor care folosesc software-ul NiceHash pentru minare li se recomandă să-și schimbe parolele. Problemele de securitate ale monedelor virtuale de până acum s-au concentrat în jurul Ethereum și au avut mai puțin de a face cu Bitcoin. Doar în ultimele 6 luni, două vulnerabilități ale portofelului virtual Parity au dus, în total, la pierderi de peste 180 de milioane de dolari. Bitcoin se află la maximul istoric, aflându-se într-o creștere accelerată și ajungând să valoreze peste 14.000 de dolari. Din cauza taxelor mari și a volatilității, magazinul virtual de jocuri Steam a anunțat miercuri că nu mai acceptă Bitcoin.

FAN Courier înregistrează în acest an o creștere de 13,2% a afacerilor

FAN Courier, liderul pieței locale de curierat, a anunțat joi că înregistrează în acest an o creștere de 13,2% a afacerilor, depășind pragul de 132 milioane euro, în condițiile în care 2017 este considerat anul cu cele mai multe servicii cu valoare adăugată lansate. Pentru 2018, compania estimează un avans de 10% al afacerilor, deși este așteptat să fie un an dificil din cauza impredictibilității legislative și fiscale. Piața românească de curierat riscă să fie afectată de schimbările legislative și fiscale anunțate pentru anul viitor, a avertizat unul dintre fondatorii FAN Courier, Adrian Mihai. ”Apetitul în creștere al pieței românești pentru servicii de curierat, în principal ca efect al exploziei segmentului de e-commerce, riscă să fie afectat de schimbările legislative și fiscale anunțate pentru anul 2018, cu impact relevant pentru toți actorii economici – companii și consumatori. Pe fondul unor astfel de premise, estimările noastre privind evoluția business-ului pentru anul viitor sunt mai prudente decât în anii anteriori. Bugetul pentru 2018 va fi construit luând în calcul tot două scenarii – pesimist, pentru care ne pregătim inclusiv de o eventuală stagnare și scenariul realist-prudent, în care anticipăm o creștere de 10%”, a declarat Adrian Mihai, în cadrul comunicatului. Lipsa predictibilității fiscale și criza de pe piața forței de muncă sunt principalele surse de îngrijorare ale managementului companiei.”Toate semnalele indică faptul că 2018 va fi un an mai dificil, chiar dacă în statisticile oficiale cifrele sunt optimiste și arată că economia românească duduie. La incertitudinile care planează în mediul de afaceri, singurul nostru răspuns este să ne continuăm investițiile și să luăm toate măsurile care depind de noi astfel încât să minimizăm efectele. În consecință, 2018 va fi un an în care ne vom concentra pe de o parte pe finalizarea investițiilor demarate iar pe de alta, pe controlul costurilor”, a declarat partenerul FAN Courier, Felix Pătrășcanu. Până la finalul anului viitor, investițiile vor depăși 36,5 de milioane de euro (16,5 milioane euro în 2017 și 20 de milioane de euro în 2018). Investițiile majore vizează extinderea principalului HUB al companiei, cel de la Ștefănești, și începerea lucrărilor de construcție la HUB-ul din Cluj pentru care a fost achiziționat un teren de 24.000 mp, suprafața halei ce urmează a fi construită având o suprafață de 5.000 mp.

Smartphone-ul Moto X4 este disponibil în România

Lenovo anunță disponibilitatea pe piața românească a smartphone-ului din gama de mijloc Moto X4. Prezentat oficial la IFA Berlin, Moto X4 a avut nevoie de mai bine de trei luni pentru a ajunge în România, dar la timp pentru cei care au lăsat achiziționare unui smartphone nou pentru perioada sărbătorilor. Cu un ecran full HD de 5,2 inch, noul smartphone al celor de la Lenovo este certificat IP68, fiind rezistent la praf și apă pentru 30 de minute la o adâncime de până la 1,5 metri. Moto X4 are la bază platforma Snapdragon 630 a celor de la Qualcomm și va fi disponibil în două versiuni: cu 3 GB RAM și 32 GB spațiu de stocare respectiv cu 4 GB RAM și 64 GB spațiu intern de stocare. Ambele versiuni suportă carduri de memorie. Moto X4 are un sistem foto dual: o cameră de 12 MP cu o apertură f/2.0 și una de 8 MP cu f/2.2. Interesant este că cea de-a treia cameră, cea frontală, are o rezoluție mai mare, de 16 MP. De asemenea, filmarea se face în format 2160p cu 30 de cadre pe secundă. Pe piața locală, noul Moto X4 este disponibil în varianta cu 4 GB memorie RAM și costă 2.000 de lei.

UE cere companiilor de Internet să facă mai mult pentru eliminarea conținutului extremist

Grupurile de Internet precum Facebook, divizia YouTube a Google și Twitter trebuie să facă mai mult pentru eliminarea conținutului extremist de pe platformele lor, a anunțat Comisia Europeană după o reuniune de ieri, transmite Reuters. Companiile care operează rețele de socializare au suplimentat semnificativ resursele alocate pentru eliminarea conținutului violent și extremist cât mai curând posibil, ca reacție la creșterea presiunilor politice din partea guvernelor europene, în special din statele lovite de atacuri teroriste în ultimii ani. Comisarul pentru securitate al UE, Julian King, a spus că, deși s-au făcut progrese, sunt necesare eforturi suplimentare. ”Nu am ajuns încă la destinație. Suntem de doi ani pe acest drum: pentru a ajunge la destinația finală, trebuie să ne intensificăm eforturile”, a spus King în discursul de încheiere a celei de-a treia reuniuni a EU Internet Forum, care reunește Comisia Europeană, statele membre, instituții care aplică legea și companii din sectorul tehnologiei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.